بررسی ابعاد مدیریت محیط زیستی در فرهنگ سازی گردشگری طبیعی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1456
نویسندگان
استادیارو مدیرگروه محیط زیست دانشگاه ملایر عضو هیات موسس و معاونت آمو
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه ملایر
چکیده
گردشگری از قدیم با انگیزه های متفاوت صورت می گرفت. گردشگری طبیعت سبب رشد شخصیت و ارتقاء معرفت از فرهنگ ها میگردد. درمیان گزینه های مختلف گردشگری؛ بوم گردی با حفظ محیط زیست التزام به توسعه جوامع و احترام به ویژگی های فرهنگی ازجمله گزینه ایست که بیشترین سازگاری بامفهوم پایداری را دارد. از ابعاد اکوتوریسم می توان دامنه نوردی،توریسم کوچ، طبیعت درمانی، ورزش های ساحلی، شکار و از جابه های طبیعی قله های مرتفع، جنگل نوردی،آبهای معدنی و ... را نام برد دراین مقاله ابعاد مدیریت محیط زیستی برروی صنعت اکوتوریسم یاگردشگری طبیعت مورد بحث قرار می گیرد.حفظ تنوع زیستی،مشارکت در تامین رفاه اجتماعی از اهداف اکوتوریسم میباشد. همچنین کمک به اقتصاد محلی و ترویج فرهنگ زیست محیطی از اثرات مثبت اکوتوریسم وآلودگی،تخریب محیط و نابودی گونه های جانوری وگیاهی از اثرات منفی آن میباشد. برای حفظ اکوتوریسم،پایداری آن بایستی موردنظر باشد که با سازماندهی، برنامه ریزی درست، مشارکت مردم محلی وآموزش می توان به ان رسید.سازمان محیط زیست برای تحقق اصل پنجاه قانون اساسی در راستای توسعه پایدار وظایف دشواری دارد. بررسی اجمالی اکوتوریسم از اهداف تحقیق ونبود متولی مخصوص و ضعف مدیریت از یافته های آن استکلیدواژه ها
مدیریت محیط زیستی، فرهنگ سازی گردشگری طبیعتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.