بررسی سخت پوستان به عنوان پایشگر آلودگی فلزات سنگین
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_144
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1752
نویسندگان
کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر
چکیده
فلزات سنگین از مهمترین آلاینده های فلزی در محیط آبی هستند که به علت پایداری بسیار بالا خطرات بسیار بالایی را بر موجودات در اکوسیستم تحمیل می کنند که مهمترین آنها Cd، Hg، Ni، Cu،V ،Zn وPb هستند. این فلزات در محیط آبی تحت تاثیر عوامل فیزیکوشیمیایی مختلف قرار گرفته و در نهایت اغلب آنها از فاز آبی خارج شده و وارد رسوبات می شوند وتاحد زیادی از دسترسی زیستی خارج می شوند. اما ممکن است دوباره توسط فرآیندهای مختلف از قبیل ایجاد آشفتگی توسط موجودات بنتیک و خورده شدن رسوبات به وسیله رسوب خواران دوباره به چرخه زیستی وارد شوند. سخت پوستان بنتیک به علت در تماس بودن با رسوبات به مقدار زیاد تحت تاثیر آلاینده های موجود در آن قرار می گیرند و به علت نداشتن سیستم متابولیسمی پیشرفته آنها را در بدن خود تغلیظ می کنند و به همین دلیل به منظور پایش زیستی آلاینده ها و تعیین میزان دسترسی زیستی آلاینده ها در رسوبات به کار می روند. فلزات به سه دسته ی ماکرونوترینت، میکرونوترینت و غیر ضروری برای موجودات تقسیم می شوند که موجودات نسبت به هر کدام از آنها واکنش منحصر به فردی نشان می دهند و دامنه سمیت هر کدام از فلزات بسته نوع فلز، گونه موجود و شرایط فیزیکو شمیایی متفاوت استکلیدواژه ها
آلودگی،سخت پوستان،فلزات سنگین،پایشگر زیستیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.