اثر دو سطح اوره بر ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری گیاه جو سیلو شده و ویژگی های پرواربندی گوسفند

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-۰-۲۲_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم روغنی حقیقی فرد

محمدجواد ضمیری

چکیده

اثر افزودن دو سطح اوره (صفر، ۵/۰ و ۷۵/۰ درصد ماده تر) به گیاه جو سیلو شده (سیلاژ جو)، بر ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری آن در قوچ های قزل اندازه گیری شد. هم چنین، اثر کاربرد مخلوط علوفه جو سیلو شده و یونجه خشک بر عملکرد پرواری ۴۸ راس گوسفند نر قزل و مهربان بررسی شد. pH ، نیتروژن کل و غلظت نیتروژن آمونیاکی سیلاژها با افزودن اوره افزایش یافت (P< ۰.۰۵). ضریب گوارش پذیری ظاهری ماده خشک، ماده آلی، ADF و NDF، تحت تاثیر افزودن اوره قرار نگرفت، ولی ضریب گوارش پذیری نیتروژن کل در سیلاژ با ۵/۰ درصد اوره، بیشتر از سیلاژ بدون اوره بود (P۰). پ.هاش مایع شکمبه در ۵/۲ ساعت، و غلظت نیتروژن آمونیاکی در چهار ساعت پس از تغذیه، برای سیلاژ ۷۵/۰ درصد بیشتر از سیلاژ ۵/۰ درصد اوره اندازه گرفته شد (P< ۰.۰۵). اختلاف معنی داری از نظر غلظت نیتروژن اوره خون میان تیمارها وجود نداشت. در همه موارد، نیتروژن اوره کمتر از ۲۰ میلی گرم در دسی لیتر بود. توان تجزیه پذیری بالقوه، تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام با سیلاژ ۷۵/۰ درصد اوره، بیشتر بود. ویژگی های عملکرد پرواری و ترکیب لاشه، تحت تاثیر قرار نگرفت. نتایج نشان داد که ارزش غذایی گیاه کامل جو، با افزودن ۷۵/۰ درصد اوره در هنگام سیلو کردن، افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

Whole-crop barley silage, Urea, Digestibility, BUN, Feedlot performance, سیلاژ جو، اوره، گوارش پذیری ، نیتروژن اوره خون، ویژگی های پرواربندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.