تاثیر داروهای یونوفور ضد کوکسیدیوز سالینومایسین و لازالوسید بر ترکیب لاشه، تری گلیسیرید و کلسترول پلاسما و خاکستر استخوان ران جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-۰-۱۸_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی ابراهیم زاده

جواد پوررضا

چکیده

اثر داروهای یونوفور (سالینومایسین، لازالوسید و نسبت ترکیبی آنها) بر ترکیب لاشه جوجه های گوشتی و نیز ارتباط این داروها با سه سطح متیونین، در ۱۲۱۵ قطعه جوجه یک روزه گوشتی تجارتی (آرین)، شامل ۸۱ گروه و ۱۵ قطعه در هر گروه آزمایش گردید. این آزمایش در چارچوب طرح پایه کامل تصادفی، به صورت آزمایش فاکتوریل ۳×۳×۳ شامل سه نوع دارو با سه سطح (صفر، سطح توصیه شده و ۵/۱ برابر سطح توصیه شده) و سه سطح متیونین (صفر، ۱/۰% و ۲/۰%) مورد تجزیه آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر جنس در کلسترول و تری گلیسرید پلاسما، درصد خاکستر استخوان و درصد چربی حفره شکمی معنی دار (۰۱/۰ > P ) است. نوع دارو اثری بر صفات مذکور نداشت. سطح دارو درصد خاکستر استخوان، درصد لاشه خالص و درصد چربی حفره شکمی را به طور معنی داری (به ترتیب در سطح ۰۱/۰، ۰۱/۰ و ۰۰۱/۰) تحت تاثیر قرار داد. هم چنین، سطح متیونین به طور معنی داری (۰۱/۰> P) بر کلسترول و تری گلیسرید پلاسما تاثیر گذاشت. اثر متقابل نوع دارو و سطح دارو بر کلسترول و تری گلیسرید پلاسما معنی دار (۰۵/۰> P) بود. اثر متقابل سطح دارو و متیونین بر کلسترول و تری گلیسرید معنی دار (۰۱/۰> P) گردید. از این نتایج چنین دریافت می شود که سطح این داروها ترکیب لاشه جوجه های گوشتی را تحت تاثیر قرار می دهد و مکمل متیونین تاثیری در تعدیل اثر این داروها بر ترکیب لاشه ندارد.

کلیدواژه ها

Ionophore, Salinomycin, Lasalocid, Broiler chicks, Cholesterol, Triglyceride, Bone ash, Eviscerated carcass, Abdominal fat, Methionine., یونوفور، سالینومایسین، لازالوسید، جوجه های گوشتی، کلسترول، تری گلیسیرید، خاکستر استخوان، لاشه خالص، چربی حفره شکمی، متیونین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.