بررسی پی سنگهای یک لندفیل بوسیله متد با فرکانس خیلی پایین رادیویی (VLF) و ژئوالکتریک (مثال موردی)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1259
نویسندگان
استادیارگروه مهندسی معدن، دانشگاه ارومیه
چکیده
خروج پساپهای خانگی باعث آلودگی آبهای زیرزمینی می شود. در این راستا می توان از روشهای ژئوفیزیکی مانند ژئوالکتریک و VLF اطلاعات سودمندی در مورد شکستگی ها و ضخامت پی سنگها بدست آورد، تا از حرکت پساپها بصورت ژئوتکنیکی جلوگیری کرد. بوسیله روش الکترومغناطیسی VLF و ایجاد پروفیلهای مختلف ژئوفیزیکی، پی سنگهای منطقه مورد مطالعه از نظر درزه ها وشکاف با اندازه گیری مولفه زاویه شیب مورد بررسی قرار گرفت. در برداشت VLF منطقه مورد مطالعه از ایستگاه فرستنده (آلمان) با فرکانس 17.3 کیلو هرتز و قدرت 700 کیلووات به عنوان منبع اولیه میدان الکترومغناطیس استفاده شده است. داده های برداشت شده در عملیات صحرایی بوسیله روشVLF بدون هیچگونه تقلیل مورد استفاده قرار گرفت و با رسم مقادیر مولفه های حقیقی و مجازی برای هر پروفیل و فیلتر کردن داده ها، وضعیت شکستگی ها در پی سنگها مشخص شد. پروفیلهای ژئوفیزیکی تا حد ممکن نزدیک همدیگر انتخاب شدند تا امتداد شکستگی ها در پی سنگ هم مشخص شودند. فاصله پروفیل از همدیگر 30 متر می باشد وفاصله ایستگاه ها بر روی پروفیل های VLF از یگدیگر 5 متر می باشد. برای شناخت بهتر بی هنجاری در پی سنگها عملیات ژئوالکتریکی با آرایه شلومبرژه انجام شد. با پردازش داده های VLF بر اساس منحنهایی مشاهده ایی و انطباق آن بر روی نیمرخهای ژئوالکتریکی، بی هنجاری سنگ بستر در رابطه با مکان یابی لندفیل مشخص و اندازه گیری شدکلیدواژه ها
لندفیل، روش VLF، ژئوالکتریک، پی سنگ، درزهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.