ارزش یابی کیفیت پروتئین پودر ماهی کیلکای ایران با استفاده از روش بازده کل پروتئین

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-۰-۱۹_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود شیوازاد

حسین جانمحمدی

چکیده

در یک طرح بلوک های کامل تصادفی، به منظور ارزیابی بازده کل پروتئین در پودر ماهی کیلکای ایران و انچوی پرو، شش جیره غذایی همسان از نظر انرژی (۳۲۰۰ کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در هر کیلوگرم) و پروتئین خام (۵/۱۸ درصد) بر پایه ذرت، با استفاده از شش نمونه پودر ماهی (شماره های ۱، ۵ و ۶ پودر ماهی کیلکا با فرایند حرارت غیرمستقیم، ۴ و ۲ با فرایند حرارت مستقیم و شماره ۳ پودر ماهی انچوی پرو) تنظیم و از ۷-۴۲ روزگی به تغذیه جوجه خروس های نژاد لهمان رسید. میزان مصرف غذا و اضافه وزن به طور هفتگی اندازه گیری و بازده کل پروتئین و ضریب تبدیل غذا محاسبه و توسط بسته نرم افزار MSTAT-C تجزیه و تحلیل آماری گردید.بیشترین مقادیر بازده کل پروتئین در دوره ۷-۲۸ روزگی حاصل شد و اختلاف معنی داری (۰۵/۰> P) بین پودر ماهی های کیلکا و پرو مشاهده نشد. به استثنای پودر ماهی کیلکای شماره ۵، حداکثر مقادیر بازده کل پروتئین، در پودرهای ماهی کیلکا با فرایند حرارت غیرمستقیم، و کمترین مقادیر در پودرهای ماهی کیلکا با فرایند حرارت مستقیم به دست آمد. میزان بازده کل پروتئین در پودر ماهی پرو تقریبا حد واسط دو دسته ماهی کیلکا با فرایندهای متفاوت بود. مقایسه مستقل و غیرمستقل ضریب تبدیل غذایی و بازده کل پروتئین پودر ماهی کیلکا، صرف نظر از نوع فرایند، در مقابل پودر ماهی پرو در دوره ۷-۲۸ روزگی و نیز ۷-۴۲ روزگی، اختلاف معنی داری نشان نداد (۰۵/۰< P). به استثنای پودر ماهی شماره ۵، بیشترین اوزان نهایی جوجه ها در پودرهای ماهی کیلکا با فرایند حرارت غیرمستقیم حاصل شد. به طور کلی، بازده کل پروتئین در پودر ماهی کیلکا در مقایسه با پودر ماهی انچوی پرو متغیر بوده و برتری مربوط به نمونه هایی از پودر کیلکا بود که با فرایند حرارت غیرمستقیم تولید شده بودند.

کلیدواژه ها

Protein quality, Kilka fish meal, Protein efficency method, کیفیت پروتئین، پودر ما هی کلیکا، روش بازده پروتئین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.