کاربرد مواد ژئوپلیمری در مدیریت پسماندهای سمی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE01_432
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم حیدری

چکیده

در طول دهه اخیر ژئوپلیمراسیون به عنوان یک راه حل فنی برای بی‌تحرک نمودن مواد سمی روی کار آمده است. ژئوپلیمرها با ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی بسیار عالی قادر هستند، پسماندهای سمی را جامد و بی‌تحرک کنند. این تکنولوژی جدید محصول یکپارچه‌ای تهیه می‌کند که می‌تواند براحتی بکار برده شود، ذخیره شود و مورد ارزیابی قرار گیرد و تنها به یک عملیات مخلوط کردن ساده و قالب ریزی نیاز دارد که در روش‌های جامدسازی مرسوم شناخته شده است. در این روش بلورهای آلومینوسیلیکات در محلول قلیایی حل شده و مواد ژئوپلیمری آمورف ژل مانندی را بوجود می‌آورند. هنگامیکه عناصر مضر موجود در مواد زائد با ترکیبات ژئوپلیمری مخلوط می‌شوند، در یک چهارچوب سه بعدی از ژئوپلیمرها گیر کرده و محبوس می‌شوند. سعی شده تا مطالعات موجود در مورد ژئوپلیمراسیون در زمینه‌های تاریخچه، واکنش‌ها، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، کاربردها و عوامل مؤثر بر آن، ارائه گردد و مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ژئوپلیمر، پسماند سمی، پایدارسازی، جامدسازی، محیط زیست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.