تجزیه ماده خشک و الیاف پنج نوع ماده خوراکی به وسیله قارچ های بی هوازی شکمبه گوسفند

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-0-26_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تقی قورچی

شعبان رحیمی

محمد رضائیان

غلامرضا قربانی

چکیده

برای بررسی توان قارچ های بیهوازی شکمبه در تجزیه ماده خشک و الیاف، از یونجه، سبوس گندم، کنجاله پنبهدانه، باگاس و سیلوی ذرت برای کشت قارچ های بیهوازی جدا شده از شکمبه گوسفند نژاد شال استفاده شد. قارچ ها به مدت صفر، ۳، ۶ و ۹ روز روی مواد خوراکی مذکور کشت داده شدند، و تغییرات تجزیه ماده خشک، pH ، دیواره سلولی ( NDF )، دیواره سلولی بدون همی سلولز ( ADF )، سلولز، همی سلولز و لیگنین (ADL) اندازهگیری شد. در مدت ۹ روز کشت، کاهش ماده خشک از ۶/۱۰% تا ۴/۲۹% و دیواره سلولی از ۷/۱۱% تا ۷/۴۸% متغیر بود، که به ترتیب کمترین مقدار در باگاس و بیشترین مقدار در یونجه به دست آمد. بیشترین مقدار تجزیه دیواره سلولی بدون همی سلولز، همی سلولز و سلولز در یونجه و به ترتیب ۳۹%، ۶/۶۵% و ۶/۵۵% بود. دادهها و اطلاعات حاصله بیانگر توانایی قارچ های شکمبه گوسفند در تجزیه و کاهش ماده خشک، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز و سلولز در انواع خوراک های مورد استفاده است.

کلیدواژه ها

Anaerobic fungi, Rumen, NDF, ADF, Lignin., قارچ های بی هوازی، شکمبه، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز، لیگنین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.