بررسی وضعیت کلرسنجی و نمونه برداری میکربی و شیمیایی آب شرب در روستاهای شهرستان مراغه
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4201
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پ
عضو هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پ
کارشناس بهداشت محیط
کارشناس بهداشت محیط
چکیده
مقدمه: آب یک مایع زیست شناختی است که واکنش های فیزیکوشیمیائی سوخت و ساز در پیکره موجودات زنده را مقدور و تسهیل می نماید. بسیاری از مشکلات بهداشتی کشورهای در حال پیشرفت، عدم برخورداری از آب آشامیدنی سالم است. محور توسعه پایدار، انسان سالم است و سلامت انسان در گرو بهره مندی از آب آشامیدنی مطلوب میباشد. آب آشامیدنی تصفیه نشده یا با تصفیه نامناسب عامل اصلی بیماری در کشورهای در حال توسعه است. مواد و روش ها :این مطالعه،یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. درطول سال1386 کلیه روستاهای تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان مراغه از نظر وضعیت کلرسنجی و نمونه برداری میکربی و شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج: با توجه به بررسی های انجام گرفته مشخص شد تعداد کل کلر سنجی های انجام گرفته در سال 1386، 27049 مورد بوده که 29/93 درصد کل کلرسنجی ها مطلوب بوده و از کل کلرسنجی های انجام گرفته 08/5 درصد موارد اصلاً کلر نداشته و درصد کلرسنجی های نامطلوب روستاهای شهرستان مراغه 69/6 درصد می باشد و نیز تعداد کل نمونه برداری های آب آشامیدنی طی این سال 1088 مورد بوده که 52/89 درصد نمونه برداری های آب آشامیدنی روستاهای شهرستان مطلوب و 47/10 درصد آن نامطلوب می باشد.بحث: وضعیت آب شرب روستاهای شهرستان مراغه مورد قبول و مطلوب بوده و جهت هر چه بهتر شدن وضعیت ، نیاز به همکاری های بین بخشی و برون بخشی و نظارت های کافی مسئولین دارد و با اقدامات مدبرانه و مدیریت صحیح(برنامه ریزی،هماهنگی و سازماندهی) میتوان درصد نامطلوب کلر باقیمانده را در شبکه های آبرسانی شهری و روستایی شهرستان به صفر تقلیل دادکلیدواژه ها
آب ، کلرسنجی، نمونه برداریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.