تاثیر برخی عوامل توپوگرافی روی پراکنش نمدار(Tilia Platyphyllos Scop.)در جنگل واز مازندران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-0-41_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احسان ساداتی

سید فضل الله عمادیان

حمید جلیلوند

جمشید مختاری

مسعود طبری

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات برخی عوامل توپوگرافی در چگونگی پراکنش درختان نمدار و نحوه زادآوری این گونه درمنطقه "واز"، واقع در جنگل های چمستان نور انجام گرفت. پس از تهیه نقشه توپوگرافی و شناسایی منطقه اقدام به نمونه برداری قطعات به صورت انتخابی شد. بر این اساس قطعات نمونه دایره ای ۱۰۰۰ متر مربعی مد نظر قرار گرفت طوری که حداقل ۳-۲ اصله درخت نمدار میانسال تا کهنسال درآن موجود باشد. مشخصه هایی همانند ارتفاع از سطح دریا، شیب منطقه، جهت دامنه، اشکوب جنگل و آمیختگی های درختی و زادآوری در این قطعات مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که متوسط قطر برابر سینه و ارتفاع درختان نمدار در این رویشگاه به ترتیب ۹/۳۶ سانتی متر و ۲۳ متر است. هم چنین معلوم شد که نمدار دامنه ارتفاعی۱۴۰۰-۱۲۰۰ متر، شیب های۱۰۰- ۷۵ در صد و جهت های شمال شرقی تا شرقی را بیشتر ترجیح می دهد و از تراکم بیشتری برخوردار می گردد. در این رویشگاه نمدار تشکیل چندین آمیختگی درختی با گونه های راش، ممرز و انجیلی می دهد که آمیختگی غالب، عمدتا به صورت نمدار- راش ظاهر می شود. در اکثر آمیختگی های درختی نمدار در اشکوب بالا قرار می گیرد. مشاهدات زادآوری نشان می دهد که نمدار اکثرا از طریق پاجوش تکثیر می شود.

کلیدواژه ها

, Topography, Mixture form, Regeneration, Caspian forests., نمدار، توپوگرافی، فرم آمیختگی، زادآوری، جنگل های خزری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.