بررسی تاثیر بر¬بلندی و طول قوس¬های افقی بر میزان تصادفات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی شهرسازی، معماری، عمران، محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: UACECONF01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم سقا

مهدیه رجبی

چکیده

وقوع تصادفات در قوس های افقی یکی از عوامل نگرانی در همه کشور ها با هر سطح توسعه سیستم جاده ای است. این بخش از جاده ها به دلیل اعمال نیرو های گریز از مرکز وارد بر وسایل نقلیه، حادثه خیز تر هستند. بر پایه مطالعات گذشته، میانگین نرخ تصادفات قوس های افقی بالاتر از میانگین نرخ تصادفات در مسیر های مستقیم بر آورد شده است. به همین جهت، قوس های افقی اولویت سازمان های حمل و نقلی برای بهبود ایمنی شبکه جاده ها می باشند. هدف این پژوهش بر آن بوده تا ضمن مطالعه مشخصه-های مورد نظر در قوس های افقی و ویژگی های تصادفات، به بررسی نقش آن ها در وقوع تصادفات پرداخته شود. در همین راستا، محور هراز به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده و اطلاعات تصادفات رخ داده در آن به کمک فرم کام پلیس راه و مطالعه گزارش تهیه شده توسط کارشناسان تصادف مورد استفاده قرار گرفته است. اطلاعات هندسی و فیزیکی محور نیز، با استفاده از نرم افزار های مرتبط و بازدید های محلی استخراج شده اند. به کمک این اطلاعات، میزان تصادفات به سه روش نرخ، شدت و نرخ- شدت محاسبه و مورد تحلیل قرار گرفته است. طبق یافته های پژوهش، قوس های با طول کمتر از ۱۰۰ متر، تقریبا ۲.۵ برابر قوس های با طول بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر و ۴.۳ برابر قوس های با طول بالاتر از ۱۵۰ متر در تصادفات خسارتی سهیم هستند؛ همچنین سهم آن ها در تصادفات جرحی ۱.۹ قوس های با طول بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر و ۲۵.۵ برابر قوس های با طول بالاتر از ۱۵۰ متر است. همچنین، نتایج ترکیب اطلاعات طول قوس ها و مقادیر کسری بربلندی نشان داده است که در کسری های بربلندی بالاتر از ۱.۵،قوس های با طول بیشتر از ۱۰۰ متر، عدد نرخ- شدت پایین تری را دارا بوده اند.

کلیدواژه ها

تصادفات، قوس¬های افقی، نرخ- شدت، طول قوس، بربلندی، واژگونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.