برآورد نرخ جریان رواناب سطحی شهر اهواز با استفاده از GIS
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2376
نویسندگان
دانشجوی مهندسی عمران- محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
یکی از مشکلات عمده در جوامع و مراکز صنعتی و شهری، رواناب ناشی از بارندگی در این مناطق و به تبع آن ایجاد آب گرفتگی در این گونه مراکز و وقوع سیلاب می باشد. در طراحی های مختلف تأسیسات هیدرولیکی، شبکه های جمع آوری آب های سطحی شهری و صنعتی، مسئله تعیین نرخ جریان طراحی، پارامتر اصلی است. به طور کلی میزان بارندگی در مناطق جنوبی ایران کم است، ولی خوزستان با دارا بودن میزان بارندگی حداکثر متوسط سالانه 217 میلیمتر از سایر نقاط جنوبی ایران مستثنی است. مسئله اصلی پس از هر بارش ایجاد رواناب در سطح آن منطقه می باشد. این مشکل در مرکز این استان به دلیل تمرکز جمعیت و وجود تجهیزات شهری بیشتر به چشم می خورد. با توجه به احساس نیاز به تأسیسات مناسب جهت جمع آوری رواناب ناشی از بارندگی در شهر اهواز، در این مطالعه با استفاده از رابطه منطقی میزان رواناب سطحی شهر اهواز برحسب مترمکعب بر ثانیه محاسبه و موقعیت مکانی رخ دادن بیشترین رواناب سطحی با استفاده از GIS بدست آمد. نقشه ارائه شده موقعیت مکانی رخ دادن بیشترین رواناب سطحی را در سطح شهر اهواز به ازای بیشترین بارش روزانه در طی 50 سال دوره آماری، نمایش می دهد که از این منظر می تواند جهت اولویت بندی مناطق شهر اهواز برای طراحی تأسیسات جمع آوری رواناب سطحی مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
نرخ جریان رواناب سطحی، شهر اهواز، رابطه منطقی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، GISمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.