شناسایی آسیبهای زمینه ای عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه خط مشی گذاری فرهنگی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY03_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین طاهری اصل

کارشناس ارشد مدیریت سازمانهای دولتی، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

مجید مختاریان پور

عضو هیات علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

چکیده

شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلایل مختلفی در طی حدود ۴ دهه فعالیت نتوانسته به صورت مطلوبی اهداف تعریف شده خود در دو حوزه به هم مرتبط خط مشی گذاری علمی و خط مشی گذاری فرهنگی را محقق نماید که این امر نیازمند کنکاش و واکاوی میباشد. در پژوهش حاضر از بین دو دسته وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر جنبه خط مشی گذاری فرهنگی تمرکز شده و تلاش شده است آسیب هایی زمینه ای که در عملکرد این شورای عالی وجود داشته و مانع عملکرد مطلوب آن شده، احصا گردد. مقصود از آسیب های زمینه ای در این تحقیق کلیه آسیب های موجود در بستر داخلی و خارجی شورای عالی انقلاب فرهنگی میباشد. روش تحقیق پژوهش حاضر تحلیل مضمونی با روش کینگ و هاروکس است و روش نمونه گیری آن نیز روش نمونه گیری گلوله برفی می باشد. در این تحقیق داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان فرهنگی و مسئولان و کارشناسان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین اسناد موجود در این زمینه شامل مناظرهها، مصاحبهها و مستندات مکتوب مرتبط با موضوع تحقیق گردآوری شده اند. در نهایت تحلیل ۸ مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان در کنار ۹ سند و کدگذاری کیفی آنها منجر به احصاء ۸ آسیب مرتبط با بستر داخلی و خارجی شورای عالی انقلاب فرهنگی شامل آسیب های قراردادهای بلند مدت و کوتاه مدت، کم توجهی به نهادهای غیر دولتی، خلا ابزارهای نظارتی بر مصوبات، ضعف ارتباطات با افراد و سازمانها فرهنگی، تاثیر جوسیاسی حاکم بر شورا بر عملکرد آن، نداشتن ضمانت اجرایی مصوبات، مخدوش بودن نسبت بسترهای بیرونی و درونی و نهایتا زیر سوال بودن ماهیت حقوقی مصوبات شورا گردید.

کلیدواژه ها

شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگ، آسیب شناسی، آسیب های زمینه ای، خط مشی گذاری فرهنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.