تاثیر نسبت های مختلف کود مرغی و کاه گندم و کاربرد زئولیت بر برخی ویژگی های شیمیایی کمپوست

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCICA02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا ملکی

گروه علوم و مهندسی خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

علی بهشتی آل آقا

گروه علوم و مهندسی خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

فرانک رنجبر

گروه علوم و مهندسی خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

روح الله شریفی

گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

چکیده

کود مرغی فرآوری نشده یکی از منابع مهم کودهای آلی است با این حال، استفاده مستقیم از آن در زمین های کشاورزی مشکلات زیست محیطی بسیاری را به همراه خواهد داشت. یکی از روش هایی که برای فرآوری کود مرغی و کاهش اثرات زیست محیطی آن مورد استفاده قرار می گیرد، کمپوست سازی است در این مطالعه، تاثیر ۴ تیمار اختلاطی شامل: ۱) ۸۵% کود مرغی + ۱۵% کاه گندم ۲) ۷۵% کود مرغی +۲۵% کاه گندم ۳) ۷۵% کود مرغی+۱۵% کاه گندم + ۱۰% زئولیت و ۴) ۶۵% کود مرغی + ۲۵% کاه گندم +۱۰% زئولیت بر میزان عناصر نیتروژن ، فسفر، پتاسیم، و کربن و همچنین پی اچ و هدایت الکتریکی کمپو.ست های کود مرغی در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تفاوت معناداری در پارامترهای گفته شده در چهار تیمار مختلف وجود نداشت. همچنین، می توان گفت که با استفاده از هریک از تیمارهای کودی فوق به کار رفته در این مطالعه برای کمپوست کردن کود مرغی، محصولی به دست آید که از نظر پارامترهای مهم شیمیایی تفاوت زیادی با مواد اولیه (کود مرغی و کاه گندم) ندارد و در عین حال به دلیل طی کردن فرآیند تجزیه، دارای عناصر غذایی معدنی شده و قابل دسترس برای گیاهان است، بدون آنکه دچار هدرروی مقدار کل این عناصرغذایی شده باشد.

کلیدواژه ها

کمپوست، کود مرغی، کاه گندم، کود آلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.