بررسی ارتباط بین اختلال وسواس فکری-عملی با علایم قلبی در افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد مراجعه­کننده به بیمارستان­های منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۹۸

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 296

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICNS-9-1_005

تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1400

چکیده مقاله:

خلاصه هدف. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط وسواس فکری عملی با علایم قلبی در افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد انجام شد. زمینه. افزایش شیوع بیماری­های قلبی، اثرات آن بر قسمت­های مختلف بدن، مرگ ناشی از آن و اهمیت عوامل روان­شناختی، به خصوص اختلالات اضطرابی، در ابتلا به بیماری­های قلبی عروقی، توجه به رابطه وسواس فکری عملی و علایم قلبی در افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد از اهمیت زیادی برخوردار است. روش کار. این پژوهش یک مطالعه توصیفی همبستگی از نوع مقطعی است. جامعه آماری کلیه افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد مراجعه­ کننده به بیمارستان­های منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند. شرکت­کنندگان، ۱۹۳ نفر بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. داده­ها از طریق پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک/ بیماری و پرسشنامه  OCI-R (Obsessive-Compulsive Inventory Revised) جمع­آوری شد. داده­ها در نرم افزار SPSS  نسخه ۱۸ با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. یافته ­ها. میانگین نمره کل اختلال وسواس-فکری عملی در افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد بین دو گروه بدون علایم و دارای علایم قلبی (به ترتیب، ۲۶/۳۰ با انحراف معیار ۱۵/۷۴ و ۲۹/۶۴ با انحراف معیار ۲۰/۰۰) تفاوت معنادار آماری نداشت. میانگین نمره اختلال وسواس فکری-عملی در حیطه شستشو در افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد بین دو گروه بدون علایم و دارای علایم قلبی (به ترتیب، ۳/۹۹ با انحراف معیار ۳/۴۸ و ۶/۸۲ با انحراف معیار ۴/۱۲) تفاوت معنادار آماری داشت (۰/۰۵P<). نتیجه ­گیری. وسواس فکری-عملی به طور کلی با علایم قلبی در افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد ارتباط معنادار آماری ندارد، و تنها در حیطه شستشو، نمره وسواس فکری-عملی در افراد مبتلا به سندرم کرونری حاد دارای علایم قلبی از نمره افراد بدون علایم قلبی بیشتر است.

نویسندگان

سید ایمان سجادی

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

رسول تحویلیان

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مهسا شاعلی

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سیما بابایی

گروه پرستاری سلامت بزرگسالان، مرکز تحقیقات دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Peter Libby, Ira Tabas, Gabrielle Fredman, Edward A. Fisher Inflammation ...
  • EFFECTIVENESS OF CARDIOVASCULAR SPECIFIC PSYCHOTHERAPY Effectiveness of Cardiovascular Specific Psychotherapy ...
  • Epidemiological and Clinical Gender Differences in OCD Brittany M. Mathes۱ ...
  • The extent and determinants of diabetes and cardiovascular disease comorbidity ...
  • Association of Resting Heart Rate and Blood Pressure in Late ...
  • نمایش کامل مراجع