شفابخشی فضاهای معماری در خانه های سنتی کاشان(نمونه موردی: خانه ی بروجردی ها، طباطبایی ها و شریفیان)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی و فن آوری
- کد COI اختصاصی: NCOEI01_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 656
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه گیلان، پردیس دانشگاهی،
کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دانشکده معماری و شهرسازی
چکیده
در دنیای امروز ارتباط با طبیعت با فاصلهای قابل توجه میان افراد و کالبد معماری ایجاد شده است که به واسطه کم توجهی به عناصر طبیعی و نحوه ارتباط کالبد معماری با طبیعت میباشد. این موضوع مشکلاتی را فراهم آورده است که در نهایت منجر به ایجاد تنش و استرس در افراد می گردد. به همین خاطر توجه به موضوع شفابخشی در خانه اهمیت مییابد. لذا بازشناسی ارزشهای نهفته در خانه هایی که به مراتب این موضوع را مورد توجه قرار داده اند؛ اهمیت دارد. همچنین با مطالعه بافت تاریخی ایران، میتوان توجه معماری به موضوع شفابخشی و ارتباط با طبیعت را دریافت نمود. به همین دلیل پژوهش حاضر به مطالعه در زمینه بافت تاریخی خانه های کاشان پرداخته است. خانه های تاریخی کاشان، نمونه ای ارزشمند از بافت سنتی معماری ایران محسوب میشوند که معیارهای شفابخشی را در خود جای دادهاند. لذا هدف از این پژوهش دستیابی به مولفه های شفابخش در محیط خانه است که سبب کاهش استرس و ایجاد محیطی آرامش بخش میشوند. این تحقیق به روش ترکیبی از توصیفی مطالعات کتابخانه ای و میدانی می باشد. همچنین بررسی های صورت گرفته در آن منجر به تبیین مولفه هایی جهت سنجش شفابخشی گردیده است. این مولفه ها با توجه به نظر متخصصین این رشته، ارزش گذاری شده و سبب شکل گیری مدل پژوهشی جهت سنجش شفابخشی در مسکن شده اند. در نهایت مولفه های موثر در شفابخشی محیط خانه بیان شده و توصیف میگردند. نتایج حاصل از پژوهش، نشان میدهند که مولفه های موثر در شفابخشی شامل عرصه بندی و محرمیت در فضاهای مختلف خانه، تهویه طبیعی، موقعیت قرارگیری خانه نسبت به شریانهای اصلی، صداهای طبیعی موجود در محیط، پوشش گیاهی و شفافیت میشوند. این مولفه ها در ایجاد محیط شفابخش و افزایش کیفی فضای معماری تاثیرگذار میباشند.کلیدواژه ها
فضای معماری، خانه تاریخی، شفابخشی، طبیعت، کاشانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.