مشخص هیابی نانوذرات نقره سنتز شده به روش شیمی سبز با استفاده از باکتری هالوموناس الانگاتا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش در شیمی و مهندسی شیمی ایران با محوریت ویژه نانوفناوری
  • کد COI اختصاصی: NCCHN04_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما صوفیوند

دانشجوی دکترای حرفه ای دندانپزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

محمد سلمانی مبارکه

رشناسی ارشد نانومواد، مرکز تحقیقات علوم نوین دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

مسعود حاتمی

استادیار گروه بیماری های دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

محسن صفائی

استادیار مرکز تحقیقات علوم نوین دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

بر خلاف سایر روش ها، برای سنتز میکروبی نانوذرات به مواد شیمیایی سمی و مضر و انرژی زیاد نیاز نیست.میکروب ها توانایی سم زدایی از فلزات سنگین را با کمک آنزیم های کاهنده دارند و نمک های فلزی را به نانوموادکاهش می دهند. میکروب ها همچنین سنتز نانومواد را با توزیع اندازه باریک و با پراکندگی گوناگون کمتر تسهیلمی کنند. در این پژوهش نانوذرات نقره به روش میکروبی و با استفاده از باکتری هالوموناس الانگاتا سنتز شد.مشخص هیابی نانوذرات تهیه شده توسط آزمون های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)، پراش اشعهایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) و طیف سنجی پراش انرژی اشعه ایکس(EDS) بررسی شد. نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل آزمون های انجام شده شامل تجزیه و تحلیل خواصشیمیایی، ساختار بلوری و شناسایی فازی، شکل ظاهری و اندازه نانوذرات و شناسایی عناصر سازنده، سنتز نانوذراترا تایید نمودند و میانگین اندازه نانوذرات سنتز شده با استفاده از تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانیدر محدوده ی ۴۰ الی ۵۰ نانومتر تعیین شد. نانوذرات زیست سازگار سنتز شده با استفاده از شیمی سبز قابلیتاستفاده گسترده در زمینه های مختلف پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی را دارند.

کلیدواژه ها

نقره، سنتز میکروبی، مشخص هیابی، نانوذرات، هالوموناس الانگاتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.