آموزش الگوریتم برای جستجوی مناسب ترین برنامه زمان بندی فازی پروژه با توجه به محدودیت منابع

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری آموزش، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEIT-2-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن رجائی

دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر،تهران،ایران

فاطمه جاذبی

مهندسی و مدیریت ساخت، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر،تهران،ایران

عباس رشیدی

گروه مهندسی عمران،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد سمنان،سمنان،ایران

چکیده

برای زمان بندی پروژه باید به عدم اطمینان موجود در مورد بعضی پارامترهای پروژه مانند هزینه و زمان پروژه توجه شود. برای درنظر گرفتن عدم قطعیت  مذکور از تئوری فازی استفاده می شود. در این مقاله روشی برای زمان بندی پروژه با توجه به فازی بودن زمان فعالیت ها، محدودیت منابع و جستجو برای یافتن مناسب ترین برنامه زمان بندی فازی پروژه ارائه شده است. برای تهیه این نوع برنامه زمان بندی، ابتدا با توجه به میزان منابع موجود و زمان عادی فعالیت ها، انواع برنامه های زمان بندی ممکن تهیه می شود. زمان پایان پروژه و هزینه آن برای هر کدام از برنامه های زمان بندی محاسبه می شود. در صورتی که هیچ کدام از برنامه های زمان بندی تهیه شده نتوانند هر دو هدف را ارضاء کنند، با تغییر زمان فعالیت ها و میزان منابع موجود، برنامه های زمان بندی مناسب تری تهیه می شوند. در انتها از بین همه برنامه های زمان بندی، برنامه ای که با توجه به اهمیت هرکدام از دو معیار هزینه و زمان، بهترین شرایط را داشته باشد انتخاب می شود. جهت تهیه برنامه زمان بندی اولیه پروژه از نرم افزار PRIMAVERA و  برای تهیه  الگوریتم جستجوی مذکور از زبان برنامه نویسی C++ استفاده شده است. از الگوریتم فوق برای زمان بندی یک پروژه پل سازی واقعی استفاده شده و نتایج مناسبی بدست آمده است.

کلیدواژه ها

زمان بندی فازی, عدم قطعیت, هزینه, زمان, عدد فازی شش نقطهای, محدودیت منابع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.