بررسی بلدرچین ژاپنی به عنوان حیوان مدل آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_547
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 403
نویسندگان
استادیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه اردکان
مربی گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه اردکان
دانشجوی رشته دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه اردکان
چکیده
دسترسی آسان به جنین بلدرچین های ژاپنی و بلوغ جنسی بسیار سریع آنها، بلدرچین ژاپنی را درطی ۵۰ سال گذشته به مدل حیوانی مشهور و بی دردسری در زمینه های متعدد تحقیقی مبدل ساخته است، در طی سالیان اخیر مطالعات کمتری روی بلدرچین به عنوان حیوان مدل آزمایشکاهی انجام گرفته است. یکی از بهترین مزیت های بلدرچین ژاپنی به عنوان حیوان مدل آزمایشگاهی، دوران زندگی نسبتا کوتاه بلدرچین های ژاپنی و فیزیولوژی قابل مقایسه ی آنها با انسان می باشد و بلدرچین ژاپنی را برای مطالعه ی بیماری ها مفید ساخته است. البته بیشتر گونه های پرندگان به طور معمول به عنوان مدل آزمایشگاهی استفاده میشوند که به عنوان مثال می توان کبوترها، مرغ جولای استرالیا و جغدها که دربین دیگر پرندگان در زمینه های خاصی از تحقیق به شدت استفاده می شوند را نام برد ولی گونه ی ذکر شده یعنی بلدرچین ژاپنی به طور گسترده توسط دانشمندان در گذشته استفاده می شده واین استفاده تا به امروز تداوم پیدا کرده است. در این تحقیق سعی شد هاست تا مروری بر صفات فیزولوژیک و آناتومیکی بلدرچین به عنوان یک مدل آزمایشگاهی مناسب پرداخته شود.کلیدواژه ها
بلدرچین، حیوان، مدل آزمایشگاهی، بیماری هااطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.