مقایسه اثرآبشویی، دترجنت و عصاره گیاهی پالیزین بر شته سبز اناردر استان لرستان شهرستان کوهدشت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_530
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا خورشیدوند

کارشناس ارشد حشره شناسی، جهاد کشاورزی پلدختر.

مهدی رستگار

کارشناس علوم باغبانی، صندوق بیمه کشاورزی استان لرستان.

چکیده

شته سبز انار Aphis punicae یکی از آفات انار در باغات شهرستان کوهدشت در استان لرستان می باشد که هر ساله در فصل بهار بالاترین جمعیت را داشته و سر شاخه ها، جوانه ها و گل های قرمز درختان را مورد حمله قرار می دهد و ضمن تغذیه، ترشحات چسبنده ای را تولید می کند که باعث عدم رشد سر شاخه ها، ریزش اغلب گل ها و میوه های جوان می شود و معمولا برای حفظ تعادل طبیعی در باغات سم پاشی با این آفت توصیه نمی گردد ولی جمعیت این آفت در باغات این شهرستان بسیار بالا و باغداران مجبور به سم پاشی میشوند . در این تحقیق اثر کنترلی تیمارهای عصاره گیاهی پالیزین ، آبشویی و دترجنت در قالب بلوک های کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت . یک روز قبل از سم پاشی تراکم جمعیت تخمین زده شد. آزمایش با پنج تکرار همراه با شاهد انجام گرفت سه، هفت و چهارده روز بعد از اعمال تیمارها تعداد شته ها شمارش و درصد مرگ و میر اصلاح شده بر اساس فرمول هندرسون تیلتون محاسبه گردید . نتایج مقایسه میانگین داده های بدست آمده نشان داد که تیمار پالیزین در سه ، هفت و چهارده روز ۹۶.۱۸۶ ،۹۴.۵۹۵ ،۹۰.۷۷۲ بیشترین تلفات را روی شته ایجاد و با بقیه تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد و تیمار آبشویی در سه ، هفت و چهارده روز به ترتیب ۴۷.۳۳، ۲۳.۳۷۹ ،۹.۷۷ کمترین تلفات را داشت . نتایج آزمایش نشان داد که روش های کم خطری مانند آبشویی ، دترجنت و عصاره های گیاهی می توانند در برنامه مدیریت کنترل شته انار بدون اختلال در تعادل طبیعی باغات مورد استفاده قرارگیرد.

کلیدواژه ها

شته انار، پالیزین، دترجنت، آبشویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.