بررسی تغییرات روزانه عناصر معدنی در گیاه شندوست دیودال ( Ammodendron Persicum) در شرایط رویشگاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خنامانی

دانشجوی دکتری بیابانزدایی، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد،

اصغر مصلح آرانی

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد،

حمیدرضا عظیم زاده

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد،

محمدهادی راد

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی یزد،

چکیده

گونه ی Ammodendron Persicum با نام محلی دیودال، به دلیل داشتن ریشه های افقی و عمودی، مقاومت زیادی به خشکی دارد. هدف از این تحقیق، بررسی تغییرات روزانه عناصر معدنی و اسید آمینه پرولین در گیاه دیودال در طول روز میباشد. بدین منظور در خرداد ماه سال ۱۳۹۳ اقدام به نمونه برداری از این گیاه در عرصه های طبیعی شهرستان زیرکوه از توابع استان خراسان جنوبی گردید. مقدار پرولین، یون های Na+، K+، P+ و N+ برگ در دو نوبت بامداد و عصر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که مقدار پرولین، Na و K/Na در گیاه دیودال، در طول روز بطور معنی داری تغییر میکند. مقدار N، P و K در طول روز تغییر معنیدار نداشتند. نتایج همچنین نشان داد که مقدار پرولین بطور معنی داری در نوبت عصر کمتر از بامداد بود، بطوریکه مقدار پرولین در نوبت بامداد ۰/۲۱ و در عصر ۰/۲۹ میلی گرم بر گرم وزن تر برگ بود. مقدار K/Na نیز در نوبت عصر روند افزایشی داشته و از ۲/۲ به ۳/۶ میلیگرم بر گرم وزن تر برگ رسید. در مقابل، مقدار Na حالت معکوس داشته و از مقدار ۲۴/۳ در نوبت بامداد، به ۱۹/۳ میلیگرم بر گرم وزن تر برگ در نوبت عصر تغییر یافت. در کل نتایج نشان میدهد که گیاه دیودال با تغییرات روزانه عناصر معدنی، مقاومت خوبی در مقابل خشکی از خود نشان میدهد.

کلیدواژه ها

پرولین، سدیم، تنش خشکی، زیرکوه، تپه های ماسه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.