بررسی تاثیر آستاگزانتین جلبکی (Haematococcus pluvialis) بر روی ذخیره ویتامین های A و E در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, ۱۷۹۲)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 206

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRONOMY01_398

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

در این تحقیق، ذخیره ویتامینهای A و E موجود در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و طبیعی (Haematococcus pluvialis) به جیره غذایی مولدین به مدت ۱۲۰ روز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آستاگزانتین مصنوعی در سه سطح ۸۰،۴۰ و ۱۲۰ میلیگرم بر کیلوگرم غذا و آستاگزانتین طبیعی با خلوص %۱/۵ آستاگزانتین در وزن خشک، هم سطح با منبع مصنوعی به ترتیب به مقدار ۲/۶۷، ۵/۳۳ و ۸ گرم بر کیلوگرم غذا مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب هفت جیره آزمایشی شامل شش تیمار سطوح و منابع مختلف آستاگزانتین (T۱-T۶) و یک گروه شاهد (بدون آستاگزانتین، (T۰ در نظر گرفته شد. تخم استحصالی از مولدین از نظر محتوی ویتامینهای A و E مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. بیشترین مقدار ویتامین (۲۸۰/۸۸- ۲۲/۵۱ ng) A مربوط به تیمار %۸۰) ۲ آستاگزانتین طبیعی) و کمترین مقدار ۱۲/۷۱ ng)(۱۴۷/۸۲- در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) به دست آمد. بیشترین مقدار ویتامین (۱۹/۷۱- ۲/۹۲ ʽg) E مربوط به تیمار % ۱۲۰) ۳ آستاگزانتین جلبکی) و کمترین مقدار (۵/۲۷- ۰/۵۱ ʽg) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) مشاهده شد. با افزایش سطح آستاگزانتین از هر دو منبع جلبکی و مصنوعی، میزان ویتامین E ذخیره شده در تخم استحصالی افزایش یافت که نشان دهنده تاثیر مثبت آستاگرانتین بر مقدار ویتامین E ذخیره شده بر تخم میباشد. نتایج همچنین نشان داد که آستاگزانتین جلبکی در هر سه سطح مورد آزمایش، عملکرد بهتری نسبت به آستاگزانتین مصنوعی با سطوح مشابه داشته است. در مجموع مطالعه حاضر نشان دادکه تغذیه مولدین بر کیفیت ذخیره تخم تاثیر میگذارد بطوری که افزودن آستاگزانتین (طبیعی و مصنوعی) به جیره سبب بهبود ذخیره ویتامین های A و E در تخم میشود و آستاگزانتین طبیعی به دلیل دارا بودن سایر مکملهای غذایی، از برتری قابل توجهی نسبت به آستاگزانتین مصنوعی برخوردار میباشد.

کلیدواژه ها:

قزل آلای رنگین کمان ، آستاگزانتین ، جلبک هماتوکوکوس((Haematococcus pluvialis ، ویتامینهای A و E

نویسندگان

مرتضی علیزاده

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران

اکرم بمانی

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی، دانشگاه اردکان

راضیه انصاری

کارشناس ارشد شیلات، مزرعه پرورش قزل آلای نگین زاگرس، یاسوج