اثر واریانس ژنتیکی QTL بر صحت ارزیابی ژنومی در سطوح مختلف تراکم نشانگر و وراثت پذیری
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_255
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 430
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم دامی اصلاح نژاد دام دانشگاه گیلان
چکیده
در این مطالعه با استفاده از شبیه سازی احتمالی ژنومی متشکل از ۱ کروموزوم به طول ۱۰۰ سانتی مورگان، اثر سهم QTL از واریانس ژنتیکی افزایشی در شرایطی که تعداد نشانگر برابر ۵۰۰ ، ۱۰۰۰ یا ۱۵۰۰ و وراثت پذیری صفت ۰/۱، ۰/۲۵ یا ۰/۵ بود، بر صحت ارزیابی ژنومی بررسی شد. در مجموع ۲۷ سناریو از ترکیبات مختلف پارامترهای آزمایشی مورد بررسی قرار گرفت و هر سناریو در ۱۰ تکرار اجرا شد. جمعیت پایه مرکب از۵۰۰ نر و ۵۰۰ ماده بود و ۱۰۰۰ نسل آمیزش تصادفی بین آنان صورت گرفت. از نسل ۱۰۰۰ تا نسل ۱۰۸۰ اندازه جمعیت کاهش یافت و به ۲۰۰ فرد رسید. سپس طی صد نسل بعد تعداد افراد جمعیت به ۵۲۰ حیوان، متشکل از ۲۰ نر و ۵۰۰ ماده افزایش یافت. این اندازه جمعیت برای ۳ نسل بعدی به همین ترتیب ثابت ماند. افراد نسل ۱۱۸۱ و ۱۱۸۲ جمعیت مرجع را تشکیل دادند و جمعیت تایید شامل افراد نسل ۱۱۸۳ بود. با استفاده از نتایج این تحقیق می توان میزان اهمیت سهم QTL از واریانس ژنتیکی افزایشی را بر صحت ارزیابی ژنومی برآورد کرده و مشخص نمود که این سهم چگونه با تغییر عوامل دیگر ممکن است تغییر نماید.کلیدواژه ها
ارزیابی ژنومی، صحت، QTL، واریانس ژنتیکی افزایشی، تراکم نشانگری.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.