ارزیابی الگوهای مختلف کاشت بر کارایی مصرف نور هیبریدهای مختلف ذرت (Zea mays. L) درشرایط آب و هوایی دهلران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالامیر یوسفی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول،ایران

مهدی صادقی

استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر الگوهای مختلف کاشتبر صفات رشدی هیبریدهای مختلف ذرت تحت شرایط آب و هوایی دهلران پژوهشی به-صورت اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی در ۳ تکرار اجرا شد. در این آزمایش الگوی کاشت به عنوان عامل اصلی در دو سطح شامل داخل جوی و روی پشته و عامل فرعی هیبرید ذرت دانهای در ۴ سطح شامل ماکسیما، ASV۳، مغان ۷۰۴ و هیبرید۴۰۰ بود. نتایج برازش رگرسیون خطی نشان در ارقام ذرت نشان داد تشعشع فعال تجمعی تاثیر معنی داری بر ماده خشک داشت و با افزایش تشعشع فعال تجمعی میزان ماده خشک افزایش می یابد. با توجه به شیب خط رگرسیون، هیبرید ۴۰۰ بیشترین میزان شیب خط و بیشترین میزان ماده خشک را با افزایش تشعشع فعال تجمعی داشته است. بطوریکه با افزایش یک واحد در تشعشع فعال تجمعی میزان ماده خشک هیبرید ۴۰۰، ۱/۲۰۸ گرم بر مترمربع افزایش می یابد. کمترین میزان ماده خشک تجمعی نیز در رقم ماکسیما مشاهده شد.

کلیدواژه ها

الگوی کاشت، ذرت، مغان، کارایی مصرف نور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.