بررسی تاثیر تنش کم آبی و باکتریهای محرک رشد(PGPR)بر ویژگیهای کمی عملکرد علوفه گیاه کنگرفرنگی (Cynara scolymus)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 310
نویسندگان
استادیار بخش علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور
چکیده
به منظور بررسی تاثیر تنش کم آبی و باکتریهای محرک رشد (PGPR) عملکرد علوفه گیاه کنگر فرنگی ( Cynara (scolymus ، پژوهشی در قالب طرح کرتهای خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمار ها شامل تنش کم آبی در سه سطح ملایم، متوسط و شدید به عنوان عامل اصلی و تلقیح بذر با باکتری در ده سطح-۱ ازتو باکتر، -۲ آزوسپریلیوم، -۳ مخلوط ازتوباکتر و آزوسپریلیوم (کودپایه)، -۴ سودوموناس پوتیدا سویه ۴۱، -۵ مخلوط سودوموناس پوتیدا سویه ۴۱ و کود پایه، -۶ سودوموناس پوتیدا سویه -۷ ۱۶۸ مخلوط سودوموناس پوتیدا سویه ۱۶۸ و کود پایه، -۸ مخلوط سویه های ۴۱ و ۱۶۸ سودوموناس پوتیدا، -۹ مخلوط سویه های ۴۱ و ۱۶۸ سودوموناس پوتیدا و کود پایه، -۱۰ تیمار شاهد (بدون تلقیح) به عنوان عامل فرعی بود. عملکرد علوفه کنگرفرنگی بطور معنی داری تحت تاثیر تنش کم آبی و تلقیح با باکتریهای محرک رشد قرار گرفت. نتایج نشان داد که گیاه کنگر فرنگی در صورت تلقیح بذر با ترکیب مناسبی از باکتریهای محرک رشد (مخلوط سودوموناس پوتیدا سویه ۱۶۸ و کود پایه) و یا (مخلوط سودوموناس پوتیدا سویه ۱۶۸+۴۱ و کود پایه) میتواند در مقابل تنشهای متوسط و شدید مقاومت نماید و عملکرد کاهش حداقلی بیابد.کلیدواژه ها
کنگر فرنگی، باکتریهای محرک رشد، ازتوباکتر، آزوسپریلیوم، سودوموناس، علوفهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.