بررسی گونه گیاهی مناسب برای بازسازی سد باطله معدن طلای موته

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه قاسمی

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه یزد.

منوچهر محمدی

مدیر تحقیق و توسعه مجتمع طلای موته.

امیر حسن زاده

دانشجوی ارشد دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه یزد

چکیده

بازسازی اکوسیستم معدن با استفاده از گونه های گیاهی مناسب، هدفهای متعددی مانند بهبود کیفیت هوا، بهبود و ارتقاء سلامت و بهداشت اجتماعی ساکنین، حفظ و نگهداری تنوع اکولوژیک و رسیدن به توسعه و اقتصاد پایدار دارد. به منظور اجرای موفقیت آمیز طرح بازسازی اکوسیستم معدن طلای موته، ابتدا با مطالعه شرایط محیطی و پوشش گیاهی منطقه و انجام آزمایش های لازم، اقدام به شناسایی و معرفی گونه های گیاهی سازگار با محیط زیست منطقه و سپس تکثیر این گیاهان شد. بر اساس مطالعات مقدماتی انجام شده و اهداف طرح، گونه های گیاهی اکالیپتوس، تاغ، سنجد تلخ، کاج و گز برای کشت در سد باطله معدن طلای موته انتخاب شدند. نتایج بررسی روند رشد رویشی گیاهان نشان داد که درصد زندهمانی به ترتیب در نهالهای تاغ، سنجد، کاج و اکالیپتوس و گز بیشتر بود. بیشترین افزایش رشد نیز در نهالهای تاغ و سپس نهالهای گز مشاهده شد. بهطور کلی کاشت نهالهای تاغ بر روی سد باطله از موفقیت بیشتری برخوردار بود.

کلیدواژه ها

بازسازی معدن، کشت سبز، معدن طلای موته، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.