استحصال انرژی از منابع زیست توده جامد کشاورزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، دانشگاه ملایر،

کامران شایسته

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ملایر، دانشگاه ملایر گروه محیط زیست

ثمر مرتضوی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ملایر، دانشگاه ملایر گروه محیط زیست

چکیده

زیست توده هر ماده آلی است که نور خورشید در آن به فرم انرژی شیمیایی ذخیره شده است. منابع اصلی زیست توده شامل زائدات کشاورزی، فضولات دامی، پسماندهای شهری و فاضلابها میباشد. زیست توده به عنوان چهارمین منبع اصلی انرژی بشر و به عنوان بزرگترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان محسوب میگردد. همچنین مهمترین منبع انرژی در کشورهای در حال توسعه است که حدود سه چهارم از جمعیت جهان در آن زندگی می کنند. قبل از آنکه هر ماده زیست توده برای تامین انرژی مورد استفاده قرار گیرد، باید پردازش شود و لازم است تا فرآیندهای تبدیل روی آنها انجام گیرد. امروزه برای منابع مختلف زیست توده و کاربردهای گوناگون آن، تکنولوژیهای زیادی توسعه یافته و یا در حال توسعه میباشند. فرآیند تبدیل زیست توده به قدمت اولین آتشی است که انسانها بوسیله چوب ایجاد نمودند و مانند هر چیز قدیمی که میتواند جدید شود، این فرآیند ها نیز پیشرفت کرده و جدید شدند. فرآیندهای تبدیل میتواند فیزیکی (خشک کردن، پیلت یا بریکت کردن)، حرارتی (زغالی کردن) یا شیمیایی (تولید بیوگاز) باشد. محصول نهایی فرآیند تبدیل ممکن است یک سوخت جامد، مایع یا گازی باشد یعنی فرآیند تبدیل میتواند شکل مناسبتری از سوخت (جامد، مایع و گاز) را برای مصرف نهایی ایجاد نماید. این انعطاف در انتخاب شکل فیزیکی سوخت، یکی از مزایای منابع زیست توده بر دیگر منابع انرژیهای تجدید پذیر است.

کلیدواژه ها

زیست توده، انرژی، تجدید پذیر، پیلت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.