بررسی کیفیت آب شرق دشت قوچان (خراسان رضوی) جهت مصارف صنعتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه رخش ماه

دانشجوی کارشناسی ارشد، زمین شناسی زیست محیطی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسین محمودی قرایی

دانشیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

اسداله محبوبی

استاد گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

رضا موسوی حرمی

استاد گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

ارزیابی کیفیت منابع آب اهمیت ویژه ای برای استفاده آب در مصارف گوناگون دارد. در این مطالعه، منابع آب دشت قوچان در شرق شهرستان قوچان (استان خراسان رضوی) جهت مصارف صنعتی با استفاده از ضریب اشباع شدگی لانژلیه (LSI)، پایداری رایزنر(RSI)، شاخص پوکوریوس (PI) و اندیس تهاجمی (AI) ارزیابی شد. ۱۰ نمونه آب زیرزمینی برای اندازه گیری آنیونهاSO۴ ۲-, Cl-) و کاتیونهای اصلی((Ca ۲+, Na +, Mg ۲+, K+ برداشت شد. پارامترهای دما (T)، pH و هدایت الکتریکی (EC) هنگام نمونهبرداری اندازه گیری شد. بر اساس نمودار گیبس، ترکیب شیمیایی نمونه های آب متاثر از برهمکنش آب – سنگ است و تبخیر و بارش تاثیر زیادی بر آن نداشته است. نتایج نشان میدهد از نظر شاخص لانژلیه تمام نمونه های آب تمایل به رسوب گذاری دارند. همچنین از نظر شاخص پایداری رایزنر نمونه ها در دو رده خنثی و رده خورنده با رسوبگذاری جزئی قرار میگیرند. از نظر شاخص پایداری پوکوریوس اکثر نمونه ها در رده خورنده قرار گرفته و از نظر شاخص اندیس تهاجمی نیز تمامی نمونه های منطقه دارای خورندگی جزئی هستند.

کلیدواژه ها

کیفیت آب، دشت قوچان، منابع آب، خورندگی، رسوبگذاری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.