کنترل فازی تطبیقی غیر مستقیم ربات پیوما 560 با روش گرادیان نزولی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق کشور
  • کد COI اختصاصی: ISCEE14_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره قوشه

کارشناس ارشد مهندسی برق گرایش کنترل از دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

در این مقاله , هدف کنترل یکی از بازوهای ماهر رباتیک , ربات پیوما 560 می باشد . این ربات دارای 6 مفصل لولایی است که هر یک از 6 مفصل ربات توسط یک محرک ( موتورDC به حرکت در آمده , تا موقعیت نقطه انتهایی ربات به مکان مورد نظر ما برسد.از بین روش های کنترلی , روش کنترل فازی تطبیقی غیر مستقیم را برای کنترل این ربات انتخاب نموده ایم ,که برای طراحی سیستم های فازی در این روش کنترلی , پارامترهای این سیستم ها را با روش گرادیان نزولی تنظیم می نمائیم به منظور این که خطای ردگیری بین موقعیت های مطلوب با مفاصل ربات مینیمم گردد . در انجام این پروژه , قبل از طراحی کنترلر برای ربات پیوما 560 , این نوع کنترلر را برای یک موتورDC طراحی نموده ایم و پس از نتیجه بخش بودن آن , از این کنترلر برای کنترل سیگنال ولتاژ هر یک از شش موتوری که مفاصل ربات را به حرکت در می آورد استفاده می نمائیم . در واقع کنترل روی هر یک از مفاصل بصورت جداگانه انجام می گیرد که همان استراتژی کنترل مفصل مستقل است .در این حالت کوپلینگ بین مفاصل ربات نادیده گرفته شده , ولی چون سیستم کنترل ، تطبیقی است کوپلینگ بین مفاصل که همان اغتشاشات و عدم قطعیت ها در سیستم است در نظر گرفته می شود . لازم به ذکر است که ما هیچ رابطه ای از سیستم اصلی ربات پیوما 560 نداریم و معادلات مربوط به ربات برای ما ناشناخته می باشد . برای شبیه سازی این سیستم کنترل از ربات پیوما 560 موجود در جعبه ابزار رباتیک نرم افزار مطلب استفاده می کنیم

کلیدواژه ها

ربات پیوما 560 , کنترل فازی تطبیقی غیرمستقیم , گرادیان نزولی , موتورDC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.