بررسی نحوی ممیز عدد در زبان فارسی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: مجله پژوهش های زبانی، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JOLR-5-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 504
نویسندگان
استادیار گروه زبان شناسی دانشگاه رازی
دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد زبان شناسی دانشگاه رازی
چکیده
در این مقاله ساختار نحوی ممیزهای عدد در گروه حرف تعریف زبان فارسی در چارچوب برنامه کمینه گرا بررسی میشود. ممیز عدد تکواژی است که هنگامی که اسم توسط یک عدد مورد شمارش قرار گیرد به همراه اسم میآید. در این پژوهش براساس نظرات چنگ و سایبسما (۲۰۰۵)، ایشی (۲۰۰۰)، لی (۱۹۹۹)، تانگ (۲۰۰۴)، سیمپسون (۲۰۰۵) و بورر (۲۰۰۵) ویژگیهای واژ- نحوی ممیزها در زبان فارسی را در رابطه با دیگر سازههای گروه حرف تعریف ازجمله اعداد بررسی کرده، نشان می دهیم که برخلاف غلامعلیزاده (۱۳۷۴)، سمایی (۱۳۸۷) و صحرایی (۱۳۸۹)، ممیزها در زبان فارسی هسته گروهی جداگانه به نام گروه ممیزی هستند که این گروه خود متمم هسته عدد است. سپس براساس ابنی (۱۹۸۷) نشان میدهیم که هسته مذکور نوعا هستهای نقشی است و نه واژگانی. آنگاه به نقش این عنصر در درون گروه حرف تعریف پرداخته، نشان میدهیم که مشخصه کمیت که از طرف درزی و یاراحمدزهی (۱۳۹۰) برای این عناصر ارائهشده لزوما دارای ارزش مطلق بوده، نقش آن در واقع منفردکردن اسامی است.کلیدواژه ها
ممیز عدد, گروه ممیزی, گروه حرف تعریف, مشخصه انفراد, مشخصه کمیت مطلقاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.