نقش حکمروایی داده در بهبود مدیریت شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی
  • کد COI اختصاصی: NCAEA04_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا بوربور حسینبیگی

رئیس مرکز آمار و رصد شهری تهران

شیرین حامدآهنگری

کارشناس ارشد امنیت اطلاعات

چکیده

شهرهای امروز با چالش های مختلفی از جمله رشد اقتصادی، پایداری محیط زیست، تاب آوری اجتماعی، آلودگی هوا و ترافیک روبرو هستند. با در نظر داشتن این چالش ها، نیازمند اطلاعاتی برای تحلیل و پیش بینی در جهت مدیریت بحران ها در شرایط خاص هستیم. بسیاری از شهرها در حال سرمایه گذاری در تحقیقات فناوری اطلاعات و توسعه سیاست هایی برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان هستند. با توجه به روند ICT برای شهرهای پایدار هوشمند، فرآیند برنامه ریزی آینده شهر، بسیار مهم است. در این راستا یکی از تجربیات موفق نگارندگان این مقاله استفاده از تحلیل پژوهشگران با در اختیار گذاشتن داده ی غیرحساس بصورت داده باز و داده ی حساس بصورت ناشناس سازی شده با پیروی از قوانین PDPC می باشد. این تجربه براساس مطالعه نمونه جهانی صورت گرفته با چارچوب پیکره دانش مدیریت داده DMBOK تطبیق دارد و نیازمند حفظ حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات است. این امر مقدمه ای بر پیاده سازی حکمرایی داده در سازمان ها با رعایت کلیه وجوه مدیریت داده شامل تولید و اشتراک داده، اطمینان از کیفیت داده، یکپارچگی داده بین سازمان ها و بخش های مختلف، حفظ حریم خصوصی افراد، شیوه انتشار آزاد اطلاعات و مباحث مرتبط با آن است.

کلیدواژه ها

حکمروایی داده، داه باز، ناشناس سازی داده، شفافیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.