ارائه یک روش جدید درشناسایی و استخراج توده های سرطانی پستان از تصاویر ماموگرافی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق کشور
  • کد COI اختصاصی: ISCEE14_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فیوضی

دانشگاه تربیت معلم سبزوار

خسرو رضایی

دانشگاه تربیت معلم سبزوار

جواد احدنیا

دانشگاه تربیت معلم سبزوار

چکیده

دراین مقاله روش جدیدی برای جداسازی توده سرطانی درتصاویر ماموگرافی مربوط به سرطان پستان که شایع ترین عامل مرگ و میر در زنان به حساب می آید ارائه شده است امروزه پزشکان بیش از هرچیز با تکیه بر تجربیات و دانسته های خود از طریق مشاهده تصاویر ماموگرافی به وجود توده پی می برند با این حال وجود خطاهای انسانی د رتشخیص اجتناب ناپذیر است دراین مقاله با استفاده از تکنیکهای پردازش تصویر الگوریتمی طراحی شده است که می تواند توده سرطانی را بصورت کاملا هوشمند از سایر بخشهای سالم پستان استخراج نماید و آن را نمایش دهد د رروشهایی نظیر آشکارسازی لبه و مورفولوژیک که برای تشخیص توده در تصاویر ماموگرافی استفاده می شود علیرغم دقت بالا در جداسازی تومور سبب از بین رفتن داده ها و اطلاعات تصاویر می شوند قبل از اجرای فرایند استخراج توده سرطانی از برخی تکنیکهای پیش پردازش تصویر جهت ارتقای کیفیت تصاویر ماموگرافی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، فیلتر میانه،segmentation ، الگوریتم جداسازی توده های سرطانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.