مطالعه عددی تاثیرقرارگیری طوق در اطراف پایه پل بر میزان عمق آبشستگی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC12_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 613
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران – آب و سازه های هیدرولیکی موسسه غیرانتفاعی میرداماد گرگان
استادیار گروه مهندسی عمران موسسه غیرانتفاعی میرداماد گرگان
چکیده
به طور کلی برخورد و جدا شدن جریان از پایه پل دو عامل اصلی در ایجاد آبشستگی در اطراف پایه پل می باشند . برخورد جریان به پایه گرداب نعل اسبی را شکل داده و جدایی جریان از پایه باعث بوجودآمدن گرداب های برخاستگی می شود . گرداب نعل اسبی عامل اصلی فرسایش بستر رودخانه در اطراف پایه به ویژه در جلوی آن است. آبشستگی، بستگی به ایجاد موانع در مقابل جریان آب ، مقاطع غیر هیدرولیکی ، پایه ها و پی ، دست خوردگی مصالح بستر، خاک نفوذپذیر یا نفوذناپذیر، غیر موازی بودن فونداسیون و جریان آب، نوع فعالیت رودخانه اعم از استاتیکی و یا دینامیکی، وجود آبشار و یا مانع ای که باعث به وجود آمدن آبشار در مصالح بستر طبیعی ، که باعث شسته شدن مصالح زیرین بستر می شود بستگی دارد. در این تحقیق، میزان عمق آبشستگی پایه پل با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی در چند مورد همراه با نتایج اندازه گیری های آزمایشگاهی نشان از توان بالای این شبکه عصبی دارد. پس از صحت سنجی تحلیل سه بعدی هیدرودینامیک جریان عبوری از پایه پل بتنی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نتایج نشان دادند به کاربردن طوق در اطراف پایه پل می تواند با تضعیف جریان رو به پایین وگرداب نعل اسبی، باعث کاهش عمق آبشستگی موضعی شود.کلیدواژه ها
قرارگیری طوق ، گرداب نعل اسبی، میزان عمق آبشستگی، شبکه عصبی مصنوعیمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.