بررسی رفتار پل های بتنی یکپارچه کوتاه تحت تاثیر تحریک غیریکنواخت تکیه گاه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC12_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران نوری اقدم

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، واحد گرمی، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمی،ایران

مهرداد آزادی هیر

گروه مهندسی عمران، واحدگرمی ، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمی، ایران

چکیده

پل با سیستم کوله یکپارچه، نوعی از پل است که در آن کوله های انتهای پل به عرشه توسط بتن ریزی یکپارچه متصل می شود. بنابراین کوله و عرشه در این سیستم در جهت طولی مانند یک قاب صلب عمل می کنند. در پل های با کوله یکپارچه بطور معمول درز انبساط وجود ندارد و نیازی به دستگاه تکیه گاهی درزی نیست. بنابراین کلیه مشکلات ناشی از درزها مرتفع می شود. علاوه بر این هزینه نگهداری از دستگاه های تکیه گاهی نیز کاهش می یابد. بعلت مزایای فوق العاده این سیستم بر پل های معمولی، در سال های اخیر استفاده از این سیستم رواج بسیاری یافته است. این نوع سازه ها از اعضای سازهای و ژئوتکنیکی متفاوتی تشکیل شده است. رفتار اعضا و اندرکنش بین آنها تحت اثر بارهای اعمال شده پیچیده است. شناسایی این رفتار با در برداشتن کلیه متغیرهای دخیل در آن از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو در این تحقیق تاثیر ارتفاع کوله پل یکپارچه بر خیز عرشه، جابجایی های افقی و قائم خاکهای نزدیک و دور از کوله و نیروی محوری شمع در پایین کوله بهروش تحلیل دینامیکی غیرخطی تحت سه شتاب نگاشت در دو حالت تحریک یکنواخت و غیریکنواخت با استفاده از نرم افزار SAP۲۰۰۰ مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که عرشه پل یکپارچه در کوله با ارتفاع ۴ متر بیشترین مقدار خیز را در هر دو حالت تحریک یکنواخت و غیریکنواخت داشته و با افزایش ارتفاع کوله به ۶ و ۸ متر از مقدار خیز عرشه کاسته شده است. همچنین پاسخ پل یکپارچه از نظر نیروی محوری شمع در برابر تحریک غیریکنواخت بیشتر از تحریک یکنواخت می باشد.

کلیدواژه ها

پل یکپارچه، خاک نزدیک به کوله، تحریک غیریکنواخت، تحلیل دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.