نیازسنجی باغ شفابخش در فضای شهری در جهت افزایش آرامش و بهبود مشکلات روحی شهروندان نمونه موردی مشهد
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC12_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 755
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی
عضو هییت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور
چکیده
با صنعتی و بزرگ تر شدن شهرها ، مشکلات عدیده ای گریبانگیر جوامع بشری گردیده است و در این میان نیز دور شدن افراد از طبیعت باعث بروز آسیب های فراوانی از جمله صدمات روحی و روانی زیادی شد.بنابراین نیاز به مراکزی به منظور حصول آسایش و آرامش فکری و روحی انسان امروز ضروری به نظر می رسد. یکی از راهکارهای ایجاد شفابخشی در کالبد شهر، احداث مناظر شفابخش است، مراکزی یا فضاهایی که با وجود برنامه ریزی و طراحی مناسب بتوانند افراد را به سوی خود جلب نموده و باعث شوند انسان خسته از زندگی ماشینی دمی در آن بیاساید و آرام گیرد. در این پژوهش کیفی با تحلیلی توصیفی- استنباطی پرسش نامه ای در جهت بررسی عوامل کالبدی، روانشناختی، انسانی، فرهنگی، اقلیمی و زیباشناختی تهیه و بین جامعه آماری ۱۲۰ نفره ساکن در مشهد توزیع شد. سپس داده ها توسط نرم افزار Matlab و spss مورد ارزیابی قرار گرفتند. آنالیز داده های به دست آمده نشان داد که رنگ و نور مورد علاقه افراد sig=۰/۰۳۱ ، عدم مراجعه و کمک به باغبان در باغ sgi=۰.۰۴۸ و نهایتا میزان راحتی در فضا و نوع دسترسی به آن ۰/۰۰۷ sig دو به دو از وابستگی زیادی برخوردار هستند و بهم مرتبط می گردند.در تحلیل نتایج همچنین مشخص گردید که وضعیت تاهل افراد با سوالات مطرح شده ارتباط چندانی ندارد سطح معنی داری بالای ۰,۰۵ ولی به متغیرهای تحصیلات ، جنسیت و سن مربوط می شودکلیدواژه ها
باغ شفابخش؛ افسردگی ؛ شهرنشینی؛ مشهدمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.