مروری بر لا یه بستر برد مدارهای الکتر یکی با استفاده از نانو سلولز و MXene

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه خدادادی آرا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی صنایع سلولزی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، ایران

پژمان رضایتی چرانی

استادیار گروه مهندسی صنایع سلولزی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، ایران

چکیده

در تمامی وسایل روزمره امروزی از نواع برد مدارچاپی (PCB) استفاده می شود و یکی از مهمترین لایه های آن لایه هستهیا بستر است که نقش عایق به هدایت الکتریسیته را دارد و لازم است ضریب پخش گرمایی زیادی داشته باشد و بعضا درعین داشتن استحکام لازم است از انعطاف پذیری خوبی هم برخوردار باشد. بدون وجود این بردها دستگاها ساده ترین کارهم نمی توانند انجام دهند . بردهای مدار چاپی دارای انواع گوناگون بوده که هر کدام متناسب با انجام کار خاصی طراحیشده و مورد مصرف قرار می گیرند. متاسفانه مشکل بزرگی که در همه این بردها مشاهده می شود مقاومت کم و نامناسببستر یا هسته آنها در برابر حرارت تولیدی در حین کار کردن دستگاه می باشد. به راحتی این حرارت باعث ایجاد سوختگیو از کار افتادگی مدار اصلی دستگاه میشود. برای حل این مشکل استفاده از انواع فرآورده های مرکب استفاده می شود کههر کدام به نوبه خود می تواند تا حدودی موثر واقع شوند. در این بین اخیرا استفاده از سلولز و نانو سلولز رد این فرآوردههای مرکب مورد توجه زیادی قرار گرفته است. سلولز خود یک بسپار طبیعی و زیست تخریبپذیر است که در عین انعطافزیاد دارای استحکام خوبی است و در حالت عادی عا یق دی الکتریک محسوب می شود که به راحتی جریان برق از آن عبورنمی کند و دارای مقاومت به حرارت زیادی است . این ویژگی ها سبب شده است که اخیرا سلولز به شکل نانوسلولز در ترکیببا مواد مرکب مثل MXene مورد توجه قرار گرفته است که در این مقاله با معرفی بردهای مدار چاپی و جایگاه لایه بستر وویژگی هایی که باید داشته باشد و در نهایت اشاره به استفاده از نانوسلولز و Mxene برای علاقمندان تحقیق در این زمینهمفید باشد.

کلیدواژه ها

بستر برد مدارچاپی (PCB)، فرآورده های مرکب، نانوسلولز، Mxene

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.