مروری بر کاربرد پسماندهای صنعت فرآوری مرکبات جهت تولید محصولات با ارزش افزوده زیاد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محیا خلاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسن رضائی

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه علو م کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

در سال های اخیر با توجه به افزایش مصرف انرژی، احساس نیاز به سوخت های جایگزین به عنوان یک مشکل مطرح شده است. به طورعمده در واکنش به تولید سوخت و تلاش برای کاهش انتشار دی اکسید کربن، بیواتانول به عنوان یکی از امیدوارکننده ترین سوخت هایزیستی برای سوخت های فسیلی تبدیل شده است. در این میان، تولید اتانول زیستی در کشورهای مختلف از نظر فنی و عملیاتی توجیه-پذیر تلقی می شود. آنچه به عنوان چالش زیست محیطی صنعت مطرح است، عمدتا شامل پساب صنعتی و پسماندهای جامد (پوست،تفاله، دانه) حاصل از فرآوری مرکبات است. پسماند مرکبات و صنایع آبمیوه سازی عمدتا شامل زیست توده و قند می باشند که می تواندجهت تولید سوخت های زیستی به کار برده شود. صنعت فرآوری مرکبات طی عملیاتی، بخش قابل توجهی از میوه ها و مرکبات را فرآوریمی کند که در نتیجه آن پساب زیادی تولید می شود. تخمیر و هیدرولیز همزمان از مراحل بعدی می باشند که می بایست قبل از تخمیراستفاده گردند. انواع مخمرها مانند ساکارومایسس سرویزیه، قارچ های رشته ای و باکتری ها جهت تخمیر به کار برده می شود و در واقع طیهمه موارد ذکر شده تولید سوخت زیستی اتانول از پسماند مرکبات امکان پذیر خواهد بود.

کلیدواژه ها

آبمیوه، اتانول، پسماند مرکبات، تخمیر، هیدرولیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.