پرستاران و اضطراب از کرونا در ارتباطات درمانی بیماران بخش های بیمارستانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه مهدوی فر

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس ، ایران

زهرا رویانی

دانشجوی دکترای پرستاری،دانشکده پیراپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان ، ایران

چکیده

مقدمه:در ژانویه۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی با انتشار بیانیه ای شیوع کووید ۱۹ را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی به عنوان تهدیدی برای سلامت تمام جهان اعلام نمود. رفتارهای غیرمنطقی افراد، ناشی از ترس در معرض قرار گرفتن بیماری است. یکی از مهم ترین پیامدهای شیوع ویروس کرونا، ایجاد اضطراب اجتماعی در سرتاسر جهان است و در پرستاران به خاطر تماس نزدیک با بیماران این وضعیت شدید تر می باشد.این مطالعه به بررسی تاثیر اضطراب پرستاران در رفتارهای مراقبتی بالینی آنها از بیماران پرداخته است.روش کار: مطالعه حاضر پژوهشی مقطعی از نوع توصیفی -همبستگی است. نمونه گیری به شیوه سرشماری انجام گردید. در مجموع ۱۶۶ پرستار وارد مطالعه شدند. در مطالعه حاضر از سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، اضطراب بیماری کرونا و پرسشنامه رفتارهای مراقبتی استفاده گردید. آنالیز با استفاده از نرم افزار ۱۸ SPSS با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.یافته ها: نمره کلی اضطراب کرونا در پرستاران مورد مطالعه ۹/۸± ۲۱/۳۹ و نمره کلی رفتار مراقبتی پرستاران مورد مطالعه ۴/۲۷±۱۰۹/با طیف ۹۴ تا ۱۱۸ بود. پرستاران از سطح متوسط اضطراب در ارتباط درمانی با بیماران برخوردار بودند اما یافته های این پژوهش نشان داد که ارتباط معناداری بین سطح اضطراب کرونا با رفتار های مراقبتی پرستار پرستاران وجود ندارد. این امر بدین معنی است که پرستاران علی رغم داشتن اضطراب متوسط، تلاش کردند تا رفتارهای مراقبتی از بیماران را به عنوان اساسی ترین نقش پرستاری به خوبی ایفا نمایند. اما با این وجود به نظر میر سد حمایت روانی از پرستاران و ارائه آموزش هایی جهت مقابله با اضطراب کرونا در شرایط بحران کنونی ضروری است.

کلیدواژه ها

مراقبت، رفتار، پرستاران، اضطراب، کوید .۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.