بررسی عوارض پوستی بیماری کووید- ۱۹ : : مطالعه مروری نظام مند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کامیاب

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

پدرام بلبلی زاده

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

رضا افضلی پور

استادیار گروه تکنولوژی پرتوشناسی، دانشکده پیرا پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندر عباس، ایران

چکیده

سابقه و هدف: ویروس کرونا یکی از علت های اصلی مرگ و میر در سال ۲۰۲۰ در جهان است و اولین بار ۱۹ دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان چین از دستگاه تنفس افراد آلوده کشف شد که به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت و در اوایل مارس ۲۰۲۰ همه گیری جهانی آن اعلام شد. رایج ترین علایم ناشی از کرونا ویروس : سرفه خشک ، خستگی ، میالژی و تنگی نفس می باشد اما ناهنجاری های دیگری مثل تظاهرات عصبی ، پوستی و گوارشی نیز گزارش شده است . ما در این پژوهش به دنبال برسی علایم پوستی می باشیم که در ابتدای همه گیری بیماری به آن توجه نمی شد اما اخیرا بسیار مورد توجه واقع شده است.روش جستجو: در این مطالعه، جستجوی ما براساس زبان انگلیسی بوده و از ۱ ژانویه ۲۰۱۹ تاکنون انجام شده است و در پایگاه دادهmed pub و Scopus و Google Scholar جستجو به انجام رسیده است، کلمه کلیدی استفاده شده برای جستجو ۱۹Cutaneous Mainfestion Covid و Skin complications Covid۱۹و Clinical presentationاست و ۲۵۰ مقاله پیدا شد که ۴۵ تا از آنها مورد بررسی واقع شد.یافته ها: تظاهرات پوستی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است. اما یکسری از آن ها مشترک می باشد و برای درمان کودکان و نوجوانان از مسکن های خوراکی و آنتی هیستامین ،استرویید ها و در یک مورد قرص گاباپنتین استفاده شده است. یافته های پوستی می توانند در مراحل مختلف بیماری ( غیرفعال ، نقاهت ، فعال ) ظاهر شوند . که به طور کلی میتوان آن ها را به ۶ گروه:۱ کھیر ۲ پاپولوسیکولار ۳_ماکولوپاپولار ۴_ضایعات آکرال مانند livedo reticlaris ۵chilblineیا racemose۔ واسکولیت purpuric تقسیم کرد. زمان وقوع ضایعات پوستی به این شکل بیان شده است که در ۴۷٪ درصد بیماران تغیرات همراه با سایر علایم ،۳۵٪ پس از سایر نشانه ها ، ۱۷٪ قبل از علایم دیگر و در ۲۱٪ موارد تنها علامت بیماری بودند.نتیجه گیری: با توجه به گسترش همه گیری کرونا توجه به ضایعات پوستی مثل واسکولیت پوستی که در انگشتان ظاهر شود یکی از راه هایی است که به پزشکان کمک میکند بیماری را به سرعت تشخیص دهند و به سرعت ضد انعقاد ها را شروع کنند .

کلیدواژه ها

بیماری پوستی، کووید۱۹، ویروس کرونا، واسکولیت پوستی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.