امکان انتقال عمودی-۱۹-COVID در بارداری، لیبرو پس از زایمان: یک مطالعه مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه رهنما

کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده پرستاری ومامایی،دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان،بندرعباس،ایران

علی سلیمی

کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان،بندرعباس،ایران

زهره کاظمی

کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده پرستاری ومامایی،دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان،بندرعباس،ایران

مرتضی نوبخت

کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، بندرعباس،ایران

مهشید عباس زاده

کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، بندرعباس،ایران

نسیبه روزبه

مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک،دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

سابقه و هدف: برای اولین بار در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹، بیماری ۱۹-COVID در ووهان چین گزارش شد. بین تاریخ ۲۲ ژانویه ۲۰۲۰ تا۲۵ ژانویه ۲۰۲۱ در آمریکا در بین زنان باردار ۶۱۹۱۱کیس ۱۹-COVIDو ۷۴مورد مرگ ناشی از آن گزارش شده است. بطور کلی اگر چه جفت مانع خوبی برای جلوگیری از ورود عفونت هاست، چند مورد از انتقال ۱۹-COVID در دوران بارداری گزارش شده است و بدلیل احتمال انتقال عمودی مادر-جنین این نگرانی وجودداردکه جنین در معرض خطر ۱۹-COVID مادر زادی باشد، هدف از انجام این مطالعه یک مرور سیستماتیک در مورد امکان انتقال عمودی در بارداری، لیبر و پس از زایمان با استفاده از داده های موجود میباشد.روش جست وجو: این مطالعه یک مطالعه مرور سیستماتیک بود و مطالعات انجام شده تا پایان ۳ دسامبر ۲۰۲۰ وارد مطالعه شدند.مقاله براساس کلمات کلیدی مانند"کروتاویروس"، "انتقال عمودی داخل رحمی" ، "انتقال عمودی"، "عفونت عمودی جنین"، "عفونت مادر"، "عفونت جفت "بازبان انگلیسی در پایگاه های Science Direct, Pub Med , Google Scholar جستجو شدند. معیارهای ورود به این مطالعه تمام مطالعات مشاهده ای درارتباط با انتقال عمودی از مادر به جنین در طی بارداری، لیبر وبعد از زایمان بود. مقالات مروری، کیس ریپورت، بریف ریپورت،نامه به سردبیر ومقالاتی که به زبان های دیگر غیر از انگلیسی بودندثیر حذف شدند. در نهایت بابررسی موضوع و خلاصه مقالات، انتخاب مقالات راانجام داده و مقالاتی که باموضوع وهدف مطالعه ارتباطی نداشتند حذف شدند. در نتیجه جستجوها۸۵۴ مقاله وارد مطالعه شدند که بعد از بررسی وحذف مقالات براساس شرایط ورود وهمچنین مقالات تکراری ۳۱ مقاله باقی مانده بصورت کامل تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نتایج ۲۴ مطالعه انجام شده نشان دادنمونه های بررسی شده باسواپ گلو،ادرار، مدفوع، مایع آمنیوتیک نمونه شیرکه با تست RT - PCR آزموده شدند، علایم بالینی ، فاکتورهای ارزیابی سلامت نوزاد و همچنین بررسی های هیستوپاتولوژیک جفتی از لحاظ بیان ACE۲وTMPRSS۲همگی منفی بود؛ در امورداز مطالعات، مثبت بودن نمونه های خون، بندناف، آنتی بادی های gMاو IgG وبیان فاکتورهای جفتی گزارش شد. نتایج مطالعات باحتمال کم ازفرضیه انتقال عمودی حمایت میکنند.نتیجه گیری: در بررسیهای صورت گرفته شاهدنتایج ضدونقیض بودیم، اما بطور کلی نتایج حاصل از نمونه هاحاکی از کمترین احتمال انتقال عمودی میباشد؛ هیچگونه شواهدی مبنی بر ارجحیت سزارین جهت کاهش میزان انتقال یافت نشد؛ رعایت پروتکل های بهداشتی وجداسازی مادران علامتداراز نوزادان میتواند تاثیر بسزایی در کاهش ابتلای نوزادان داشته باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.