اپیدمیولوژی بیماران مبتلا به سرخک بستری در بیمارستان کودکان بندرعباس در فاصله سال های۱۳۸۷-۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز بابایی آبراک

کمیته تحقیقات دانشجویی هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

حسین کمالی

کمیته تحقیقات دانشجویی هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

فاطمه لطافت

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

محمدباقر رحمتی

دانشیار گروه بیماریهای عفونی کودکان، دانشکده پزشکی، مرکز توسعه تحقیقات بالینی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

پیش زمینه و اهداف: سرخک یک بیماری ویروسی - تنفسی حاد و واگیردار با توان سرایت بالاست که عامل ایجاد کننده آن ویروسی از خانواده پارامیکسوویریده است. زمانی این بیماری تجربه اجتناب ناپذیر دوره کودکی بود و حتی در حال حاضر نیز در برخی نقاط جهان یک خطر جدی برای کودکان به شمار می آید. از این رو، هدف کار پیش رو بررسی اپیدمیولوژی سرخک در میان بیماران مبتلای بستری شده در بیمارستان کودکان بندرعباس در فاصله سالهای ۱۳۸۷-۱۳۹۵ است. روش جستجو: پژوهش حاضر به روش توصیفی انجام شده و از داده های موجود در پرونده افرادی که سرخک در آنها تشخیص داده شده، اطلاعات تب، سرفه، کوریزا، التهاب ملتحمه، راش، نقاط کوپلیک، مدت بستری و عوارض بیماری و درمان های صورت گرفته استخراج گردید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: با توجه به نتایج، میان کونژوکتیویت و سن بیماران ارتباط معناداری وجود داشت ( ۰. ۰۲۵> p). همچنین، میان هموگلوبین ( ۰ . ۰۲۷> p) و سطح قند خون ( ۰ . ۰۰۴> p) بیماران و سن آنها نیز ارتباط معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: در مطالعه پیش رو، شیوع سرخک ۰ . ۰۰۳۶ درصد بود. هرچند با انجام واکسیناسیون، میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری تا حد زیادی کاهش یافته است اما هنوز این بیماری یکی از عوامل مهم مرگ و میر کودکان در جهان محسوب میشود.

کلیدواژه ها

اپیدمیولوژی، سرخک، تب، سرفه، کوریزا، راش، التهاب ملتحمه، نقاط کوپلیک، قند خون، هموگلوبین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.