مهندسی مجدد وبهینه سازی تصفیه خانه آب گرمسار و دستآوردهای حاصله

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE01_380
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا تشیعی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط

عباس تجلی

کارشناس مهندسی مکانیک

اندیشه محمودیان

کارشناس بهداشت محیط

چکیده

سابقه وهدف : منبع تامین آب آشامیدنی گرمسار رودخانه حبله رود است . آب خام این رودخانه با استفاده از فرایندهای فیزیکی و شیمیایی تصفیه می شود.از سال 68 تاکنون تغییرات خاصی در مراحل تصفیه صورت نگرفته بود و در طی چند سال گذشته شاخص های فیزیکی آب بنحو قابل قبول حذف نمی شدند هدف از ارائه این مقاله بهبود کیفیت آب در قالب اصلاح فرایندهای ته نشینی و انعقاد فیلتراسیون می باشد. روش اجرا : در این مطالعه ابتدا وضع موجود بطور کامل مطالعه ، بررسی و آنالیز گردید در طول مدت یکسال با انجام آزمونهای Jar دوز بهینه ماده منعقد کننده تعیین و نسبت به اصلاح واحد انعقاد و لخته سازی بر اساس بار هیدرولیکی جدید اقدام شد. همچنین سرعت جریان افقی آب از طریق اصلاح سرریزها در محدوده مطلوب قرار گرفت. سپس با افزایش بار سطحی واحد صاف سازی، تعداد صافی ها از 8 واحد به 12 واحد اصلاح و بستر سازی جدید بر اساس معیارهای طراحی ، اجرا شده و در نهایت آزمون های لازم جهت کنترل کیفیت فیزیکی و میکروبی آب صورت گرفت.آزمون شاخص ها شامل کدورت و سایر عوامل فیزیکی آب بوده است. نتایج : با اصلاحات ایجاد شده ظرفیت سیستم زلال سازی از 80 لیتر بر ثانیه به 218 لیتر بر ثانیه ارتقاء یافت، همچنین زمان ماند مورد نیاز برای حذف مواد کلوئیدی از یک روز به دو ساعت تقلیل یافت. علیرغم تغییرات بار هیدورلیکی میزان شاخص کدورت در خروجی ته نشین ثانویه از U NT 18 به U NT 12 کاهش یافت. میزان کدورت در خروجی صافیها از U NT 10-7 به کمتر از 5/1 کاهش یافت . بحث و نتیجه گیری :اصلاح فرایندهای انعقاد و لخته سازی و ته نشینی در افزایش راندمان تصفیه بسیار موثر می باشند و یهینه سازی این مراحل با تغییر در بار هیدرولیکی و سازه اجرا شده می تواند ظرفیت تصفیه را بنحو چشمگیری ارتقاء دهد. مطالعات نشان داد طراحی مناسب سازه های اختلاط سریع و آرام، همچنین تغییر و اصلاح میزان بار هیدولیکی به واحدهای یاد شده می تواند تاثیر کاملا مستقیم در ایجاد فلوک های بهتر و ته نشینی سریعتر مواد منعقد شد ه را بدنبال داشته باشد. بهره برداری فرایندهای انعقاد و لخته سازی را بهبود خواهد بخشید.

کلیدواژه ها

گرمسار ، تصفیه خانه آب آشامیدنی ، بهبود کیفیت ، افزایش ظرفیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.