مقاله پژوهشی: تحلیل سیاست خارجی ستیزه جویانه عربستان سعودی در برابر ج.ا.ایران در چارچوب نظریه سازه انگاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه راهبرد دفاعی، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_DSSN-14-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مهدیان

دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه اصفهان

علی علی حسینی

استادیار علوم سیاسی دانشگاه اصفهان

علیرضا آقاحسینی

دانشیار علوم سیاسی دانشگاه اصفهان

چکیده

پژوهش حاضر تلاش نموده سیاست خارجی نسل جدید حاکمان عربستان سعودی در قبال ج.ا.ایران را در چارچوب نظریه سازه انگاری بررسی و تحلیل نماید. به این منظور پس از بیان مفاهیم نظری، یافته های تحقیق در حوزه  مسائل و چالش های داخلی و خارجی عربستان سعودی  و تاثیر این مسائل و چالش ها بر مقبولیت و بحران مشروعیت نظام سیاسی آل سعود و جایگاه این کشور در برابر ایران در منطقه و جهان و همچنین سیاست خارجی برگرفته از این وضعیت، مورد واکاوی قرار گرفته است. از دیدگاه این پژوهش (که فرضیات آن به­ صورت میدانی و با استفاده از روش آماری از تعداد ۴۵ نفر از استادان دانشگاه و پژوهشگران مرتبط با موضوع موردارزیابی قرار گرفته) یافته ­های آن نشان می دهد که اتخاذ سیاست خارجی تخاصمی عربستان سعودی در برابر ج.ا.ایران در حوزه مسائل منطقه ای ، بازار نفت و همچنین برنامه هسته ای ایران، نوعی سیاست هویت در راستای ایجاد فضای بین الاذهانی در داخل و خارج این کشور برای ساختن هویت موردنیاز برای مشروعیت سیاسی در داخل و شناسایی جایگاه این کشور در خارج (رهبری جهان عرب و قدرت اثرگذار منطقه) می باشد.

کلیدواژه ها

ج.ا.ایران, سازه انگاری, سیاست خارجی, عربستان, هویت سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.