مقاله پژوهشی: بررسی تاثیر بعد نظامی در الگوی راهبردی معماری نیروهای مسلح ج.ا.ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه راهبرد دفاعی، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_DSSN-16-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدشهاب الدین حجازی

دکترای مدیریت آینده پژوهی، استادیار دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)

فردین زارع استخرجی

دکترای مدیریت راهبردی نظامی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

حسن عبدالملکی

دانشجوی دکترای مدیریت راهبردی پدافند غیرعامل دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

چکیده

  الگوی راهبردی معماری نیروهای مسلح، الگوی منسجمی می باشد که با تنظیم منطقی حوزه ها و مولفه های اصلی راهبردی و روابط بین آن ها به­ دست می­ آید. این الگو در پنج حوزه اسناد بالادستی، شناخت محیط، آینده های بدیل، مقتضیات آینده و دانش معماری قابل بررسی می باشد. از آن جا که در بحث شناخت محیط، بعد نظامی می تواند یکی از عامل­ های مهم این حوزه باشد، بنابراین هدف اصلی این تحقیق، شناسایی مولفه های بعد نظامی و تعیین رابطه آن با الگوی راهبردی معماری نیروهای مسلح می باشد. نوع تحقیق، کاربردی- توسعه ای است که با رویکرد آمیخته با استفاده از روش موردی- زمینه ای انجام پذیرفته است. جامعه آماری تحقیق، ۳۶ نفر است که حجم نمونه آماری به علت محدودبودن جامعه آماری به صورت تمام شمار درنظر گرفته شده است. روایی پرسشنامه از طریق جامعه خبرگی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ ۰/۷۶ محاسبه شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که نیروهای مسلح فعلی ج.ا.ایران، وضعیت دفاعی- امنیتی بازیگران موثر و صحنه جنگ، اساسی ترین مولفه های بعد نظامی تلقی می گردند و این بعد در الگوی راهبردی نیروهای مسلح تاثیر مثبت، مستقیم و بالایی دارد. به طوری که با فقدان این عامل، الگوی راهبردی معماری نیروهای مسلح ناقص خواهد بود.

کلیدواژه ها

الگو, الگوی راهبردی, معماری, نیروهای مسلح, بعد نظامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.