بیان القایی ژن گزارشگرGFP در رده سلولی LMH با استفاده از ناقلین لنتی ویروسی القا پذیر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه سلول و بافت، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCT-6-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس رحیمی شم آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی- مولکولی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

موسی گردانه

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، دپارتمان سلولهای بنیادی و پزشکی ترمیمی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

عمران اسماعیل زاده

کارشناس ارشد ژنتیک، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

چکیده

هدف: با تلفیق سیستم االقایی تتراسیکلین (Tet-inducible system) و ناقلین لنتی ویروسی، القا بیان ژن گزارشگر Enhanced Green Fluorescent Protein (EGFP) در سلولهای پرندگان مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: ژن EGFP تحت کنترل سیستم Tet-ON قرار گرفت و بیان آن در سلول های کبدی جوجه رده LMH بررسی شد. ابتدا باکتریهای مستعد با ناقل لنتی ویروسی القایی حامل EGFP بههمراه یک ناقل دوم که فعال کننده Tet (Tet-transactivator) بهنام rtTA-M۲ را حمل میکرد ترانسفورم شده و ذخیره ماکسی پرپ خالصی از هریک از ایندو DNA پلاسمیدی فراهم شدند. سپس با روش رسوب DNA-فسفات کلسیم سلولهای LMH با ذخیره هردو پلاسمید ترانسفکت شد. در مرحله بعد، غلظتهای سریالی از آنالوگ Tet یعنی داکسی سیکلین را به محیط کشت سلول اضافه نمودیم بهطوریکه با افزایش غلظت DOX، بیان EGFP بیشتر القا گردید. نتایج: افزایش غلظت داکسی سایکلین افزایش بیان را به دنبال داشت. در ۲۴ ساعت اول بعد از ترانسفکشن بیان بهترتیب برای غلظتهای ۰ ، ۰۱/۰ ، ۱/۰ و ۱ میکروگرم بر میلیلیتر داکسی سایکلین ۴/۰، ۲/۶ ، ۳/۱۰و ۱۶ درصد و در ۲۴ ساعت دوم بهترتیب ۴/۶ ، ۲۶ ، ۳/۲۸ و۷/۲۹بود.با این .جود، افزایش بیش از حد غلظت داکسی سایکلین باعث مرگ سلول ها گردید. نتیجه گیری:  تلفیق سیستمهای القایی Tet با منشا باکتریایی و لنتی ویروسهای نوترکیب مرتبط با انتقال ژن به سلولهای انسانی میتواند باعث القا ژن در سلولهای پرندگان شود. غلظت القا کننده بر میزان القا بیان ترانسژن تاثیر مستقیم میگذارد.  

کلیدواژه ها

سیستم القایی تتراسیکلین, القا بیان ژن, لنتی ویروس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.