بررسی اثرسیتوتوکسیسیتی عصاره تام آبی و الکلی موسیر(Allium ascalonicum) بر رده سلولی ۴T۱ سرطان پستان موش و سلول های سرطان القاء شده توسط DMBA در موش صحرایی و مقایسه آن با داروهای شیمی درمانی تاکسول و کربوپلاتین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه سلول و بافت، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCT-5-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد همتا

دانشگاه اراک دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی کدپستی ۸۳۴۹-۸-۳۸۱۵۶

سید محمد علی شریعت زاده

دانشگاه اراک دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی کدپستی ۸۳۴۹-۸-۳۸۱۵۶

ملک سلیمانی

دانشگاه اراک دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی کدپستی ۸۳۴۹-۸-۳۸۱۵۶

مریم تجلی اردکانی

دانشگاه اراک دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی کدپستی ۸۳۴۹-۸-۳۸۱۵۶

چکیده

هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آبی و الکلی موسیر بر سلول های سرطان پستان و مقایسه آن با داروهای کربوپلاتین و تاکسول انجام شده است. مواد و روشها: ابتدا عصاره آبی و الکلی موسیر و غلظت های متفاوت داروهای تاکسول و کربوپلاتین تهیه شد. سپس با استفاده از روش های تریپان بلو و MTT، سیتوتوکسیسیتی آنها در غلظت و زمان های مختلف بر روی سلول های سرطان پستان بررسی گردید و توسط رنگ آمیزی فلورسانت هوخست و پروپیدیوم یدید تغییرات مورفولوژیک و آپوپتوزیس در سلول ها بررسی شد. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل و تفاوت میانگین ها درسطح ۰۵/۰ p < معنی دار در نظر گرفته شد. نتایج: عصاره موسیر در دامنه غلظتی (۰۱/۰ تا ۰۵/۰ گرم بر لیتر) اثر مهارکنندگی بر روی سلول های سرطانی داشت و تاثیر عصاره الکلی بیشتر از عصاره آبی بود. همچنین تاثیر همزمان عصاره با کربوپلاتین، باعث افزایش سیتوتوکسیسیتی کربوپلاتین شده در حالیکه ترکیب عصاره آبی و تاکسول، باعث کاهش سایتوتوکسیسیتی تاکسول شده است. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره آبی و الکلی موسیر دارای اثر سیتوتوکسیسیتی بر  روی سلول های سرطان پستان موش صحرایی می باشد و ترکیب عصاره آبی و الکلی با کربوپلاتین و همچنین ترکیب عصاره الکلی با تاکسول باعث افزایش سیتوتوکسیسیتی این داروها میشود. بدینترتیب این گیاه می تواند بهعنوان یک گیاه دارویی بر علیه سرطان پستان موضوع تحقیقات  بیشتر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

سیتوتوکسیسیتی, عصاره موسیر, سرطان پستان, DMBA, تاکسول, کربوپلاتین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.