تأثیر رانندگان بدون بیمه بر ایمنی ترافیک و راهکارهایی جهت افزایش پوشش بیمه ای در جهت کاهش تصادفات

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE06_1166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 927
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل آیتی

استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه عمران، گرایش راه و

حمید فرهادملاشاهی

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه

غدیر مهدوی کلیشمی

استادیار، دانشگاه علامه طباطبائی، دانشکده اقتصاد بیمه (اکو)

کسری خواجوی

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه

چکیده

امروزه رسیدگی به مشکلات رانندگان بدون بیمه بهعنوان موضوعی با اهمیت در کشورهای جهان تبدیل شده است. علی رغم وجود روشهای متنوع پوشش بیمهای، نرخ رشد کلی رانندگان بدون بیمه در سال -های اخیر، رو به افزایش بوده است. هزینههای ایجاد شده توسط رانندگان فاقد ، بیمه و تأثیر منفی آنها بر ایمنی ترافیک میتواند قابل ملاحظه باشد. در بررسیهای بهعمل آمده از سوی مؤسسهی تحقیقاتی بیمه در سال 1997 حدود 2/4 میلیارد دلار به هزینههای مرتبط با رانندگان فاقد بیمه در آمریکا اختصاص یافته است. هرچند در ایران هزینهی تحمیل شده از طرف رانندگان بدون بیمه بر پیکرهی اقتصاد جامعه تعیین نگردیده است اما این مو ضوع میتواند حائز اهمیت باشد. با توجه به این هزینهی قابل ملاحظه،موضوع مدیریت و برنامهریزی جهت حل مشکل رانندگان فاقد بیمه، به عامل نگرانکنندهای برای شرکتهای بیمه تبدیل شده است. دراین راستا، روشهای گوناگونی برای تحت پوشش قرار دادن این دست از رانندگان که دارای سطح ریسکگریزی پایینی هستند، در دست اقدام میباشد. این مقاله به بررسی تأثیر رانندگان بدون بیمه بر ایمنی راه و اقتصاد حمل و نقل و بیان روشهای مختلف تحت پوشش قراردادن رانندگان بدون بیمه با رویکرد افزایش ایمنی راه و معرفی گزینهی مناسب برای شرایط ایران میپردازد که همانا پرداخت حقبیمه بر اساس میزان مصرف سوخت میباشد

کلیدواژه ها

رانندگان بدون بیمه، ایمنی ترافیک، روش پرداخت بر اساس میزان مصرف سوخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.