جایگزینی روش شیار زنی با آماده سازی سطحی به منظور جلوگیری از جدا شدگی صفحات تقویتیدر FRP دربرش

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE06_1153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود مستوفی نژاد

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان

امیرهمایون طباطبایی کاشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان

امیرعلی مصطفوی زاده

دانشجوی کارشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

سپیده جهانگیری

دانشجوی کارشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

یکی از متداولترین روش های تقویت سازه های بتن آرمه، استفاده از ورق های تقویتیFRP جهت بالابردن مقاومت خمشی و برشی اعضای بتنی می باشد. به دلیل مقاومت بالا، سبکی، اجرای ساده و مقاوم بودن در برابر خوردگی استفاده از این مصالح روز به روز گسترش بیشتری پیدا کرده است. مدول الاستیسیته ورق هایFRP با بتن تفاوت زیادی دارد؛ که این مسأله منجر به جداشدگی سریع صفحات تقویتی از سطح بتن می گردد به طوری که اگر روش مرسوم آماده سازی سطحی برای اتصال این صفحات به کار گرفته شود، استفاده از مقاومت نهایی ورق های FRP بسیار مشکل است. روش های جدید اتصال تا حدی توانسته است این مشکل را حل کند ولی همچنان در بیشتر مطالعاتی که تیرهای بتن آرمه با ورقهای FRP تقویت شده، جداشدگی FRP گزارش میشود. مطالعات اخیر در دانشگاه صنعتی اصفهان نشان می دهد که استفاده از روش شیار زنی برای اتصال ورقFRP به سطح بتن جهت تقویت خمشی تیرهای بتنی نسبت به دیگر روش ها مناسب تر بوده و مشکل مذکور را به طور کامل بر طرف میکند. به همین جهت در مطالعه آزمایشگاهی حاضر، تیرهای کوچک بتن آرمه در مقابل برش به کمک ورق هایCFRP با روش شیار زنی و آماده سازی سطحی تقویت شده اند.

کلیدواژه ها

آماده سازی سطحی، شیار زنی، مقاوم سازی، تقویت برشی، بتن آرمه، کامپوزیتFRP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.