بررسی زمان گیرش بتنهای پوزولانی به روش اولتراسونیک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE06_1103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمت مدندوست

استادیار گروه عمران دانشکده فنی دانشگاه گیلان

ملک محمد رنجبر

استادیار گروه عمران دانشکده فنی دانشگاه گیلان

مهدی پورحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده فنی دانشگاه گیلان

چکیده

بتن یکی از مهمترین عناصر در ساخت و ساز است به همین خاطر خصوصیات آن نیز دارای اهمیت می باشد. یکی از این خصوصیات قابل توجه زمان گیرش بتن می باشد که در اجرای بتن ریزی و یا باز کردن قالبها مورد توجه است. در آیین نامه ها درباره زمان گیرش خمیر سیمان و ملات روشهایی از جمله روش ویکات و روش نفوذ ارائه شده ولی برای محاسبه ی زمان گیرش بتن روشی ذکر نشده است. طی سالیان اخیر محققان روشهایی برای محاسبه زمان گیرش بتن ابداع کردند که یکی از این روشها روش اولتراسونیک می باشد. در مطالعه حاضر سعی شده است تا با استفاده از روش اولتراسونیک میزان تاثیرگذاری دو نوع پوزولان،خاکستر پوسته برنج و میکروسیلیس در زمان گیرش بتن مورد بررسی قرار گیرد. خاکستر پوسته برنج به میزان 5 ، 10 ، 15 و 20 درصد و میکروسیلیس به میزان 5 ، 10 و 15 درصد استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که استفاده از پوزولان گیرش بتن را کندتر میکند ولی گیرش بتن در درصدهای مصرفی بالاتر نسبت به درصدهای مصرفی پایین تر،تندتر میشود. و نیز این چنین مشاهده می شود که جایگزینی 15 درصد خاکستر پوسته برنج و 10 درصد میکروسیلیس،میزان مناسبتری نسبت به سایر مقادیر هستند.

کلیدواژه ها

بتن پوزولانی،روش اولتراسونیک،زمان گیرش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.