بررسی تطبیقی برخی ویژگی های تاریخ نگاری ارمنی و گرجی در دوره باستان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم تاریخی، دوره: 9، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JHSS-9-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 256
نویسندگان
استادیار بنیاد دایره المعارف اسلامی
چکیده
سابقه دیرین در تاریخ نگاری از ویژگی های بارز فرهنگی ارمنی ها و گرجی ها در دوره باستان است. صدها سال زیستن مردمان ارمنستان و گرجستان در کنار یکدیگر، سبب همانندی برخی از ویژگی های تاریخ نگاری آنها شد. از دیگر سو، اختلاف در شیوه حکومت در برخی از دورههای تاریخی نیز سبب اختلاف در برخی دیگر از ویژگی های تاریخ نگاری آنها شد. این مقاله با بهره گیری از منابع کهن تاریخ قفقاز و همچنین پژوهش های نوین در این ارتباط، با بررسی تطبیقی برخی از ویژگی های تاریخ نگاری ارمنی و گرجی، همانندی و اختلاف را در سبک نگارش این تاریخ نگاری ها بررسی می کند. شباهتهای تاریخ نگاری ارمنی و گرجی در دوره باستان در موضوعاتی مانند بهره گیری از روایات عهد عتیق و تعمیم تبار اشکانی به فرمانروایان غیر اشکانی نمود پیدا کرده است، در حالی که اختلاف میان این دو تاریخ نگاری در شیوه بهره گیری از روایات ملی ایرانی است.کلیدواژه ها
تاریخ نگاری ارمنی, تاریخ نگاری گرجی, روایات ملی ایرانی, تبار اشکانی, موسی خورنیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.